Video : Tipsbladet
Superliga

Erkender fejl: Nu reagerer FC København

FC København burde være blevet tildelt et straffespark mere i weekendens deler med FC Midtjylland. Københavnerne tager det dog med ophøjet ro.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): FC København fik et enkelt point med fra Herning i seneste spillerunde efter et straffespark i de døende minutter, som først skulle en tur gennem VAR-maskineriet, før Morten Krogh pegede på pletten.

Kevin Diks' eksekvering fra ellevemeterpletten til slutresultatet 2-2 kunne dog have været et spark til tre point. Tidligere i kampen var der nemlig en situation, hvor Henrik Dalsgaard havde hånd på bolden. 

Fløjten forblev tavs og ej heller i VAR-rummet var der tiltrækkeligt med bevis til at kalde Morten Krogh til skærmen. Efterfølgende har det dog vist sig, at FC København skulle have haft et straffespark.

Det har kampens dommer Morten Krogh udtalt i et skriftiligt svar til Tipsbladet. Nyheden er dog ikke noget, som får FC København op af stolen her fire dage efter deleren.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er sådan, det er. Det er fodbold, og det indeholder også nogle gange fejl. Mere tænker jeg egentlig ikke over det, siger Jacob Neestrup efter torsdagens træning og bakkes op af Jordan Larsson.

- Jeg tænker ikke så meget over det. Selvfølgelig er det frustrerende, at de ikke dømmer det, når situationen er der. Nu er det forbi, og vi har fuld fokus på næste kamp. Det er ærgerligt, at de ikke gør det rigtigt, siger svenskeren.

Foto: Alamy

Samme holdning deler Lukas Lerager, der også var impliceret i en situation, hvor han undlod at sparke på en returbold, da han var sikker på, at kuglen var inde over stregen i første omgang.

Bolden slap ikke mållinjen, og beslutningen om ikke at dømme mål har Morten Krogh siden stået fast ved. Lukas Lerager efterlyser dog fortsat teknologi, som man for eksempel har i England, så der ikke længere er tvivl om sådanne situationer.

- Vi er i 2024, så vi må jo kunne finde ud af et eller andet. Jeg siger ikke, det skal være dyrt. Så er der nogen, der må opfinde et eller andet, som gør det nemmere eller hænge et kamera op, så du kan se det 100 procent. Mere er der ikke at sige til det.

Med syv spillerunder igen er FC København seks point efter både FC Midtjylland og Brøndby IF. FC Nordsjælland er kommet på bølgelængde med københavnerne, hvis næste opgave er mod Silkeborg IF i Parken.