Video : Tipsbladet
Superliga

Erkender problemer: Jeg skal vænne mig til det

Det koster stadig dyrt for Elias Achouri, at han ikke havde nogen god sæsonforberedelse i sommer.

Tipsbladet på Frederiksberg.

Han har sat et stærkt aftryk, når han får spilletid for FC København, og man mærker forventningssuset fra tilskuerne stige, når han har bolden på banen. 

Elias Achouri har vist masser af prøver på sit enorme talent i FC København-trøjen, men har han vist det nok? Transfermarkt har opgjort ham til at spille 59% af de mulige Superliga-minutter for FC København siden sommerskiftet, men Achouri er endnu ikke helt, hvor han skal være. 

Godt nok fik han næsten hele kampen søndag mod Randers, hvor han lagde op til en scoring, men mod FC Midtjylland, Hvidovre og Vejle, som har været nogle af de seneste modstandere, FC København har mødt, har han slet ikke fået spilletid. Jacob Neestrup har begrundet fraværet med træthed.

Til Tipsbladet erkender Elias Achouri, at det har været svært for ham, at spille på et højere niveau med flere kampe og mere intensitet, men der er særligt én forklaring på det.

- Det er første gang, at jeg spiller mange kampe på så kort tid. Jeg er nødt til at vænne mig til det. Men jeg tror også, det er fordi, jeg ikke forberedte mig selv så godt i sommer. Min pre season var ikke den bedste, og for professionelle fodboldspillere på højeste niveau kan du ikke have en dårlig pre season. Så jeg tror, at det primært er derfor. 

Så vi kan godt tillade os at have store forventninger til dig næste år efter en lang pause og en god pre season?

- Ja, det tror jeg, slår han fast. 

Som Elias Achouri står på FC Københavns træningsanlæg mandag eftermiddag ligner han ikke en mand, som er klar til at brænde Parkens græstæppe af onsdag aften. Interviewet foregår udenfor i relativ meget vind, og Achouri står tydeligt og fryser i sine short og langærmede trøje. 

Ikke desto mindre gennemfører han interviewet med et smil på læben efter efter søndagens hårdt kæmpede sejr i Randers, hvor Elias Achouri dog så noget frustreret ud, da han blev skiftet ud i kampens slutfase. Det havde dog intet at gøre med udskiftningen, beroliger han - snarere forventninger til sig selv.

- Det var ikke fordi, jeg blev udskiftet. Jeg var sur på mig selv. I mange kampe har jeg brændt nogle lette chancer, og med den kvalitet, jeg har, er jeg nødt til at score. Så jeg er lidt frustreret. Men jeg er menneske, og det kan ske. 

Han peger selv på, at han kunne have bragt FC København foran 4-2, og så var arbejdet gjort. Københavnerne fik dog tre point, hvilket betyder, at man går ind til onsdagens opgør mod Manchester United med en fin succesoplevelse i bagagen.

Elias Achouri har været involveret i otte scoringer i ti Superligakampe i denne sæson.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images