Video : Tipsbladet
Superliga

Erkender Vallys-problemer: Det er meget naturligt

Nicolai Vallys var mod Silkeborg - akkurat ligesom mod FC København - usynlig, og det er noget, som de har fokus på i Brøndby.

BRØNDBY (Tipsbladet): Han er nok den Brøndby-spiller, som er blevet rost mest til skyerne i denne sæson, men det har ikke været for hans to seneste kampe.

Mod FC København i påsken var Nicolai Vallys usynlig, og samme billede gentog sig denne mandag mod Silkeborg, som Brøndby skuffende spillede 1-1 mod. 

Brøndby-stjernen, der oftest tales på landsholdet, var slet ikke involveret i spillet, og det var da også sigende, at det var ham, som blev pillet ud i slutfasen, da Brøndby egentlig skulle jagte et mål for at få alle tre point. 

Efter kampen erkender cheftræner Jesper Sørensen, at man ikke får det optimale ud af sin nøglespiller i øjeblikket. 

- I dag var han ikke ret meget involveret. De to gange vi har mødt Silkeborg, har Silkeborg også mandsopdækket ham med Pelle Mattsson. Det er en strategi, der gør det sværere for Vallys at blive meget involveret. I dag var vi bare ikke gode nok til at udnytte det tomrum, det gav.

Han var også usynlig mod FCK i påsken. Er det ved at blive et problem?

- Ja, det er klart, at vi allerhelst vil have Vallys til at vise sig fra sin bedste side, når vi spiller. Det arbejder vi på, hvordan vi får ham til, og det må vi se på, fortæller Jesper Sørensen til Tipsbladet og den skrevne presse. 

Nicolai Vallys har endnu ikke scoret i 2024, men på assistkontoen har han vist sig flot frem. Der har dog været nogle svipsere, de to seneste kampe in mente, og mod Vejle blev han også taget ud af kampen. 

Og i Brøndby har de lagt mærke til, at der er kommet et langt større fokus fra modstandernes side på Nicolai Vallys.

- Det gør de jo. Jo mere vi står og taler om, hvor fantastisk han er, jo mere vil de fokusere på ham. Sådan er det jo. Det er meget naturligt, men det skal vi være dygtigere til at udnytte omkring ham, forklarer Jesper Sørensen. 

Han var generelt skuffet over Brøndbys spil mod Silkeborg, hvor kvaliteten på bolden var for dårlig.

Brøndby har nu samme antal point som FC Midtjylland, mens man er seks point foran FC København.