1. division

Esbjerg henter vigtig sejr

Esbjerg var klinisk, da holdet hentede en vigtig 3-0-sejr over Nykøbing FC i 1. division.

Esbjerg fB er stadig en realistisk kandidat til oprykningsspillet for de seks bedste hold i 1. division.

Søndag hentede vestjyderne en vigtig 3-0-sejr over Nykøbing FC på hjemmebane og reducerede dermed afstanden op til sjettepladsen.

Esbjerg er nummer otte med 19 point. Nykøbing er nummer seks med 21 point.

Den debuterende Esbjerg-keeper, Corey Addai, fik et direkte rødt kort i slutfasen, og angriberen Emil Holten måtte trække i handskerne i de sidste minutter af opgøret.

Det klarede han fornemt, da han med sin første keeperaktion reddede et straffespark fra Mathias Kristensen.

Nykøbing havde bolden klart mest i opgøret og styrede i lange perioder kampen spillemæssigt, men Esbjerg var meget direkte i sit spil og langt skarpere end udeholdet i felterne.

Allerede efter otte minutters spil kom Esbjerg på 1-0 i et generelt meget chancerigt opgør.

Keeper Corey Addai sparkede langt til midtbaneprofilen Mads Larsen. Og efter et godt træk serverede han bolden for fødderne af den unge engelske wingback Charlie Winfield, som scorede sit første ligamål som Esbjerg-spiller.

Nykøbing misbrugte flere gode muligheder i resten af første halvleg, inden holdet blev knockoutet i starten af anden halvleg.

Efter 50 minutter stak Mads Larsen en fremragende dyb bold til angriberen Leonel Montano, der chippede bolden i nettet til 2-0.

Seks minutter senere brød Esbjerg et opspil, og via Mads Larsen og Elias Sørensen fandt bolden vej til Montano, og han gjorde nemt sig selv til dobbelt målscorer, inden han kort efter blev skiftet ud.

Nykøbing forsøgte med et modsvar, men Addai reddede det mest nærgående forsøg, inden han efter 89 minutter blev vist ud, hvilket gav Holten mulighed for at vise sine evner med handskerne.

I søndagens andet opgør i 1. division vandt AC Horsens med 2-1 over Hobro IK, som ellers udlignede til 1-1 tre minutter inde i overtiden. Horsens lykkedes med at score igen tre minutter senere og tog alle tre point.