Esbjerg fB blev tilbudt Sven-Göran Eriksson
Foto: Getty Images
Superliga

Esbjerg fB blev tilbudt Sven-Göran Eriksson

Esbjerg fB er på jagt efter en ny cheftræner, og vestjyderne er blandt andre blevet tilbudt den tidligere engelske landstræner Sven-Göran Eriksson.

Jens Berthel Askou, Lars Olsen og Olafur Kristjansson har alle været sat i forbindelse med det ledige trænersæde i Esbjerg fB, og meget tyder på, at vestjyderne går efter et velkendt Superliga-navn som afløser for John Lammers.

Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen har dog også haft andre muligheder i indbakken, og særligt ét navn falder i øjnene. 

Læs også:Optakt: FC København - Esbjerg fB

Esbjerg fB er ifølge tipsbladet.dk's oplysninger blevet tilbudt den tidligere engelske landstræner Sven-Göran Eriksson, der er kendt over det meste af kloden. Den 71-årige svensker kan skrive klubber som AS Roma, Manchester City og Leicester på sit træner-CV, men det blev aldrig til en decideret flirt med Esbjerg. Vestjyderne takkede pænt nej til muligheden for at få Sven-Göran Eriksson.

Sven-Göran Eriksson har senest været landstræner i Filippinerne, hvor han havde den tidligere OB-, FC Midtjylland- og Brøndby-målmand Michael Falkesgaard i truppen, og sammenlagt har svenskeren arbejdet i otte forskellige lande. 

Læs også:Avis: Tidligere Randers-træner afviste Esbjergs kontrakttilbud

- Jeg må være lige så røvkedelig, som når andre har spurgt til træneremner: Jeg kommenterer ikke på, hvem vi har eller ikke været i kontakt med, siger Jimmi Nagel Jacobsen til tipsbladet.dk om den verdensberømte svenske træner.

Sven-Göran Eriksson er med afstand bedst kendt for sin tid som engelsk landstræner fra 2001 til 2006. Han stod i spidsen for "Three Lions" ved to VM-slutrunder og én EM-slutrunde. Hans største bedrift som cheftræner var helt tilbage i 1982, da han førte IFK Göteborg til sejr i UEFA Cuppen, som det nuværende Europa League hed frem til 2009.

Sven-Göran Eriksson blev den første træner i historien til at vinde The Double i tre forskellige lande. 

Læs også:Tidligere EfB-spiller sættes i forbindelse med cheftrænerjobbet i klubben

Læs også:Esbjerg mangler penge: Har ikke råd til at købe en træner fri

Læs også:Lars Olsen stopper som landstræner - Bo Henriksen spøger