1. division

Hyballa bænkede ny anfører og tabte hjemme

Peter Hyballa havde skiftet godt ud på sit hold, da Esbjerg tabte 1-3 til Helsingør på hjemmebane.

Esbjerg fB tabte lørdag 1-3 til FC Helsingør på hjemmebane i 1. division efter en tumultarisk uge i klubben.

Holdet har dermed ét point efter to kampe i sæsonen, efter det blev 1-1 mod Vendsyssel i første runde.

Kun 5 af de 21 spillere, der tidligere på ugen udsendte et åbent brev, hvor de udtrykte "stærk mistillid" til cheftræner Peter Hyballa, var med i hjemmeholdets trup.

Hyballa havde således rystet posen gevaldigt og startede blandt andre med holdets nye angriber Elias Sørensen, der kom på tavlen.

Det var dog Helsingør, der tog føringen efter bare fem minutters spil. Angriberen fik en lang bold i dybden og sparkede upresset udeholdet på 1-0.

Blot tre minutter senere udlignede Elias Sørensen efter stort set samme opskrift som ved det første mål. Han rundede dog lige keeper Kevin Stuhr-Ellegaard inden sin scoring.

Herefter bølgede det godt frem og tilbage, inden Helsingør kom foran 2-1 på et straffespark efter 70 minutter, som Liam Jordan både skaffede og scorede på.

Den kun 16-årige indskifter Alexander Lyng lukkede kampen til 3-1 i overtiden.

Esbjergs 19-årige anfører Mads Larsen, der også var underskriver på brevet, var sat på bænken fra start, men kom tidligt ind på grund af en skade og begik straffesparket i anden halvleg.

Også målmand Mads Kikkenborg, der var førstekeeper i sidste sæson og reddede et straffespark i sæsonåbneren mod Vendsyssel, var fravalgt.

Han var dog modsat Mads Larsen helt ude af truppen sammen med den i forvejen degraderede trio af rutinerede spillere: Kevin Conboy, Jakob Ankersen og Yuri Yakovenko.

Peter Hyballa har fået fuld opbakning af Esbjergs ledelse trods spillernes åbne brev. Bestyrelsesmedlem Paul Conway har desuden tilbudt spillerne en ophævelse af deres aftaler, hvis de ellers frasiger sig retten til økonomisk kompensation.

FC Helsingør topper sammen med Lyngby 1. division efter dagens sejr i Esbjerg. Begge hold har seks point for to kampe.

Superliganedrykkerne fra AC Horsens kom lørdag i gang med sine første tre point i sæson. De blev sikret via en 4-1-sejr hos Fremad Amager. Angriberen Casper Tengstedt scorede hattrick.