• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Evigt uheldige Amon: Her er status på FCN-profilen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Skadesplagede Jonathan Amon arbejder stenhårdt på endnu et comeback i FC Nordsjælland.

Af Ole Hoffskov

Jonathan Amon lignede det næste stjerneskud på FC Nordsjælland-himlen, da han tittede frem på Farum-klubbens førstehold i 2017, men de seneste par år har været et langt skadeshelvede for den lille amerikaner.

Offensivspilleren nåede lige akkurat at gøre comeback for FC Nordsjælland i sidste sæson, og han gjorde det med en scoring mod Randers FC i femte runde, men få dage senere pådrog han sig en alvorlig knæskade til træning. Det var i oktober 2020 - han har ikke spillet siden.

Noget af skadespausen har Jonathan Amon tilbragt hjemme i USA, men nu er han tilbage i Danmark og har bevæget sig ind i næste fase af sit arbejde mod et comeback.

- Det går fremad, men det går langsomt fremad. Hvis alt går vel, kan han vende tilbage i midten af efteråret, og det må vi så se på. Vi arbejder ikke med en dato, vi kigger kun på, at der er fremgang i hans genoptræning, og at vi ikke overbelaster ham for meget, siger FCN-træner Flemming Pedersen til tipsbladet.dk.

Han fastslår, at Jonathan Amon har vist en imponerende mental styrke.

- Han har sit gode humør, men selvfølgelig er der også nedture. Der er lidt Damsgaard i ham i den forstand, at han bare elsker at spille fodbold. Der er så stor kærlighed til spillet, og selvfølgelig har han savnet det, men han ser mest af alt bare frem til at komme på banen igen. Det er en enorm stærk mentalitet. Andre kunne nok blive ramt af en depression.

- Han er en vidunderlig knægt, og nu, hvor han er vendt tilbage til truppen, kan man mærke, hvor meget alle holder af ham. Ham passer vi godt på, siger FCN-træneren.

Han er nu fyldt 22 år - har han stadig det samme toppotentiale, som da han debuterede i 2017?

- Det er et rigtig godt spørgsmål, som jeg ikke kan svare på. Det afhænger af, hvordan han kommer i gang. Vi kan se det, når han har spillet en syv-otte kampe. Jeg tør ikke vurdere det tidligere, fastslår Flemming Pedersen.

Jonathan Amon er noteret for 38 Superliga-kampe for FC Nordsjælland, med hvem han har kontrakt frem til sommeren 2022. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020