• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den tidligere AaB-spiller Siyabonga Nomvethe er i en alder af 34 år på tilbage i landsholdsvarmen i Sydafrika

Af Torsten Kjems Hansen

Den tidligere AaB-spiller  Siyabonga Nomvethe kan være på vej tilbage som landsholdsspiller for Sydafrika. Angriberen, der forlod Nordjylland tilbage i 2009 har markeret sig så stærkt i den hjemlige liga, at meget tyder på, at han atter vil være at finde på landsholdet til de kommende kvalifikationskampe til VM 2014.

Nomvethe, der efterhånden er blevet 34 år blev i efteråret 2011 vraget til landsholdet forud for Africa Cup of Nations - blandt andet på grund af et signal om generationsskifte

Angriberen har dog gjort det så godt for sin klub Moroka Swallows i denne sæson, at landstræner Pitso Mosimane overvejer at bringe Nomvethe tilbage i varmen.

- Jeg har ingen problemer med at vende tilbage fir "Bafana Bafana," hvis jeg får chancen, siger Nomvethe til kickoff.com

- Mit fokus har hele tiden været at gøre det godt for mit hold, og jeg har ikke taget mig af, hvad der er sket uden for Swallows, men jeg vil ikke afvise tilbuddet om at spille for mit land.

Landstræner Pitso Mosimane udtager 17. maj sin trup til VM-kval.kampen mod Etiopien 3. juni og Botswana 9. juni og antyder, at Nomvethe kan være at finde blandt de udvalgte spillere.

- Han er en dedikeret og disciplineret spiller, og jeg er ikke i tvivl om, at han kan gøre en forskel mod Etiopien og Botswana, lyder det fra landstræneren.

Siyabonga Nomvethe har i denne sæson scoret hele 18 gange og har været en afgørende årsag til, at Swallows med to spillerunder tilbage af sæsonen ligger nummer to i tabellen.

Den tidligere AaB-angriber har 79 landskampe på CV'et og er noteret for 16 mål for Sydafrika.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus