Expected Goals: OB var den daggamle rugbrødsmad
Foto: Getty Images
Superliga

Expected Goals: OB var den daggamle rugbrødsmad

DATAANALYSE: Tipsbladet ser nærmere på sæsonen, der gik i Superliga-klubberne. Her ser vi på OB

På Fyn finder vi det der er tæt på at være legemliggørelsen af gennemsnittet for Superligaen. Hvis vi tager ligaen som helhed, så lægger snittet for xG / xGA på 1.33 pr 90 min for hele sæsonen. OB snittede 1.38 xG, og man snittede sørme også 1.38 xGA - altså tillod fynboerne i snit lige så mange chancer imod som man selv skabte.

Striwerne flyttede heller ikke bjerge med deres præstationer. Lige så blev der heller ikke underpræsteret og spildt potentiale på Fyn. De præsterede mere eller mindre bare som tallene dikterer til dem. 1.34 scorede mål, og 1.41 indkasserede. De var det gennemsnitlige hold.

Set i perspektiv til hele ligaen, så lå OBs performancedata til at placere dem i midten af rækken med et udsving der både flytte dem både netop indenfor såvel som udenfor top 6.

OB havde få markant udsving over hele sæsonen. Indledningsvist var det svært for fynboerne at flytte chanceproduktionen i plus, hvilket også kostede en del pointtab. Men op mod jul fik man flyttet sig op i plus på xGD, hvilket også tippede kampene til OBernes side.

Mod grundspillets slutning skærpede tingene ting, defensiven blev i en periode udfordret (og indkasserede helt som statistisk forventet) og målene strøg ind med lidt større hyppighed.

Det kostede endegyldigt OBs mulighed for en placering i top 6. Kampene begyndte at udforme sig med større statistisk sandsynlighed for flere scoringer til modstanderne, en udvikling der varede grundspillet ud.

Da fårene blev skilt fra bukkene, desværre for OB med dem i nedrykningsspillet, formåede fynboerne at løfte deres produktivitet, og skabte mere eller mindre kontinuerligt gennem slutspillet flere chancer end modstanderne. Ikke markant, men nok til at kunne forvente flere point end nederlag på kontoen.

All over ikke en sæson der manifesterede OB som et tophold in spe, men omvendt dog med et OB-mandskab der fik skabt en base midt i rækken. Forbedringspotentialet ligger i at få cuttet af modstandernes chancer, således at man over tid kan tilbringe mere tid i plus med bedre forudsætninger for point til følge.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.