Video : Tipsbladet
Superliga

Færdig i Silkeborg: Har niveau til Superligaen

Frederik Rieper forlader Silkeborg IF efter blot et halvt år for at skifte til FC Fredericia. Tipsbladet har interviewet forsvareren, og han mener, at han sagtens kan gøre sig gældende i Superligaen.

Frederik Rieper, der er søn af Marc Rieper, tog et stort spring fra Aarhus Fremad til Silkeborg IF i vinter, men tiden hos pokalmesteren har fået en ende.

Forsvareren har nemlig skrevet under på en treårig kontrakt med NordicBet Liga-klubben FC Fredericia.

24-årige Rieper fortæller til Tipsbladet, at Silkeborg ikke kunne bruge ham på lang sigt.

- Det har været en fantastisk tid i Silkeborg, og jeg kunne godt se mig selv blive, men jeg har prioriteret spilletid. Det tænker jeg, at jeg kan få i Fredericia. De var meget interesserede, og det er et fedt sportsligt setup, siger Frederik Rieper til Tipsbladet.

Ville du gerne væk, eller ville Silkeborg gerne af med dig?

- Det var en løbende dialog. De tror mere på Busch og en ny, som de henter, selvom Silkeborg syntes, at jeg havde gjort det godt. De ville måske bruge mig i efteråret, men de kunne ikke se mig i det lange perspektiv. Det var fair, og det var dejligt, at de var ærlige. Det bedste for mig er at spille og finde et niveau, hvor jeg kan bidrage ekstremt meget og vise mine kvaliteter. Jeg føler, at det er den rette hylde.

Det blev kun til fem Superliga-kampe for Rieper, men han nåede at få en titel med fra tiden i Søhøjlandet, da Silkeborg snuppede pokaltitlen.

- Jeg tænker ikke, at der var mange, der troede, at når man kom fra 2. division til Superligaen, at man ville blæse alle bagover og spille hver gang. Jeg følte, at jeg beviste mig selv, når jeg kom på banen. Jeg tror også, at hvis jeg fik flere chancer, ville jeg løfte mit niveau.

Rieper kunne hurtigt mærke det høje niveau i Superligaen, men han synes, at han fik bevist sit værd i den røde trøje.

- Man bliver straffet på en anden måde i Superligaen, fordi kvaliteten er højere. Man skal ikke efterlade meget plads, før den ligger i netmaskerne. Jeg synes, at jeg har vænnet mig til niveauet, siger han og tilføjer.

- Jeg føler egentlig, at mit eget niveau er, at jeg kan være med i Superligaen.

Forsvareren håber, at han bliver en nøglefigur i FC Fredericia, så holdet kan spille med i toppen af NordicBet Ligaen og kæmpe med om en Superliga-plads.

- Det er godt for min karriere, at jeg kommer til et sted, hvor jeg kan spille hver weekend, og jeg kan udvikle mig med holdet. Jeg håber, at vi kan være med i toppen af 1. division og give nogle af de andre oprykningsbejlere kamp til stregen. Det er min ambition, fortæller Frederik Rieper til Tipsbladet.

FC Fredericia er nummer fire i NordicBet Ligaen inden den sidste spillerunde.