• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Færdig i Superligaen: De henter ikke én som mig

Foto: Getty Images

Den tidligere landsholdsspiller og dobbelte danske mester Michael Jakobsen regner med, at hans tid i Danmark er forbi.

Af Ole Hoffskov

Den tidligere AaB- FC København- FC Nordsjælland- og Esbjerg-spiller Michael Jakobsen har slået sine folder i Australien de seneste fem år.

Down Under indledte forsvarsspilleren sit ophold i Melbourne City, og nu tørner han ud for Adelaide United, der er på tredjepladsen i den australske A-League.

Efter denne sæson udløber Michael Jakobsens kontrakt med Adelaide United, men han håber ikke, at han står på tærsklen til at skulle sige farvel til sin australske arbejdsgiver.

- Jeg har taget min familie med mange steder rundt, så først og fremmest håber jeg at blive i Adelaide, så vi ikke skal flytte. Klubben vil gerne satse mere på egne talenter fremadrettet, men træneren har sagt, at han godt kan se en plads til mig på holdet. Men det er svært at forudse, hvor den lander, siger Michael Jakobsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Der er også noget interesse fra andre A-League-klubber, men jeg tager det stille og roligt. Jeg har stadig nogle måneder tilbage af kontrakten.

Økonomien spiller naturligvis en rolle for den 35-årige forsvarsspiller, men størrelsen på lønchecken er slet ikke det springende punkt. 

- Sidste år havde jeg et tilbud fra en klub i Indien, og økonomisk var det bedre, end hvad jeg kan tjene i Australien, men det krævede, at vi skulle bo seks måneder på hotel. Det ville jeg ikke byde min familie, så det takkede jeg nej til, fortæller han.

Færdig i Danmark
Michael Jakobsen har spillet over 200 kampe i Superligaen - han har formentlig også spillet sin sidste.

Selv om han i princippet er åben for en retur til dansk fodbold, har han svært ved at forestille sig, at det kommer til at ske.

- Jeg tror ikke, jeg kommer til at spille i Danmark mere. Jeg ved heller ikke, om mit niveau er til Superligaen længere. Jeg er 35 år, og de danske klubber har helt sikkert ikke set mig spille i lang tid. Jeg tror ikke, de henter én som mig. Det er fair nok, og jeg vil heller ikke bytte med Australien, hvor jeg er meget glad for at være, lyder det fra Michael Jakobsen.

Den tidligere landsholdsspiller indledte sin karriere i B.93, og det er ikke sjældent, man ser fodboldspillere afslutte karrieren på de samme græsplæner, som det hele begyndte. B.93, der lige nu huserer i 2. division, er dog ikke et tema for forsvarsspilleren.

- Jeg vil gerne spille på højeste niveau, og i Danmark er det Superligaen. Jeg har selvfølgelig et specielt forhold til min barndomsklub B.93, men det er ikke aktuelt for mig. Jeg tror ikke, der er nogle i Danmark, der ved, hvad jeg står for her i 2021, så mine muligheder er størst i Australien, siger Michael Jakobsen.

En fremtid Down Under kan sagtens blive aktuel også efter karrieren. Michael Jakobsen lurer på et job i fodboldens verden og dermed et endnu længere ophold på den anden side af jordkloden. 

- Der er i hvert fald et stykke arbejde at udføre, som jeg synes kunne være spændende. Talenterne er lysår efter mange andre lande, og der mangler noget struktur i talentudviklingen, som kunne være rigtig interessant at arbejde med, og som jeg tror, jeg kan gøre en levevej ud af, slutter den 35-årige forsvarsspiller.

Michael Jakobsen er noteret for fem A-landskampe for Danmark, og han er blevet dansk mester med både AaB og FC København. I Australien har han vundet to pokaltitler. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020