• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Færdig som FCK-back? Der er truffet et valg

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Nicolai Boilesen ser på nuværende tidspunkt sig selv mere som midterforsvarer end venstre back.

Af Ole Hoffskov

Nicolai Boilesen har det meste af karrieren huseret på venstre back, men i denne sæson har FC København-profilen spillet fast i det centrale forsvar. Senest, han optrådte som venstre back, var på det danske landshold i EM-ottendedelsfinalen mod Wales.

Det er gået godt for Nicolai Boilesen i FC Københavns centrale forsvar, og han bliver helt sikkert på positionen i foråret som makker til georgieren Davit Khocholava.

Spørgsmålet er, om Boilesens tid som venstre back helt er forbi?

- Jeg vil da mene, at der er blevet truffet et valg om, at det er i midterforsvaret, jeg spiller og har min fremtid på nuværende tidspunkt. Tingene kan ændre sig hurtigt i fodbold. En skade hist og her, et formdyk eller andet kan ændre på det, og det er jo ikke sådan, at jeg har glemt, hvordan man spiller venstre back, siger Nicolai Boilesen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- For mig handler det om kontinuitet, og det er to forskellige positioner. Jeg kan spille dem begge, men hvis jeg skal gå i detaljen med spillet og udvikle mig, skal jeg meget gerne spille den samme position kontinuerligt, og det har jeg jo gjort i et halvt år i FC København. Så på nuværende tidspunkt ser jeg mig selv om midterforsvarer.

Han fastslår, at rollen som midtstopper faktisk aldrig har været fremmed for ham, selv om han kom frem som venstre back i AFC Ajax.

- Jeg har skiftet mellem de to positioner, siden jeg var 16 år gammel – både på ungdomslandsholdene og i klubregi. I den sæson, jeg endte med at få debut for Ajax' førstehold, spillede jeg midterforsvarer hele sæsonen for ungdomsholdet, men jeg debuterede på venstre back, fordi der var en skade. Jeg gjorde det hæderligt og fik lov til at blive ved med at stå der, siger Boilesen.

Han gjorde det så hæderligt, at det også blev hans rolle på det danske landshold og har været det lige siden debuten i 2011.

- Det var ikke så nemt at komme ind på et landshold, hvor Daniel Agger var den foretrukne venstre midtstopper, og det gav mening, da jeg spillede venstre back på klubholdet. Sådan blev det i mange år, men jeg har altid vidst, jeg kunne spille begge positioner, siger FCK-profilen.

Nicolai Boilesen spillede 26 kampe for FC København i efteråret. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020