Video : Tipsbladet
Superliga

Fans buher og sviner OB-boss: Det er mit ansvar

OB's fodbolddirektør, Björn Wesström, blev svinet til, da han efter nedrykningen fra Superligaen gik ned til fansene for at vise, at han havde ansvaret for nedrykningen.

Han brugte sommeren på at handle i øst og vest, men han gjorde det med ordene om, at det var vigtigt at have truppen på plads i god tid, så spillerne kunne spilles ind.

Her efter sæsonen er OB Superligaens helt store taber, da klubben sammen Hvidovre IF rykker ud af dansk fodbolds bedste række, selv om man har et af de seks største budgetter i Superligaen.

Da Björn Wesström efter opgøret gik ned til de mange medrejsende og ikke overraskende sure og fortvivlede OB-fans, blev han mødt af skældsord, buhråb og gestikuleren.

For - som han også selv erkendte i et interview med Viaplay efterfølgende - peger pilen på ham.

- Det berører mange mennesker, mange arbejder hårdt og har stor passion for klubben. Det gør enormt ondt, sagde svenskeren efter opgøret til Viaplay.

- Det er mit overordnede ansvar. Jeg flygter ikke fra det.

- Det har ikke været godt nok.

Om Björn Wesström også i næste sæson skal være direktør i OB, er der blandt eksperter ikke tvivl om: Det skal han ikke.

Svenskeren fortjener kredit for at have fundet og siden solgt Yankuba Minteh for mange millioner kroner, men det er også tæt på den eneste beslutning, der har vist sig at være rigtig.

- Der er ting, vi skal fordybe os i og se på. Rekruttering, spillestil, træningsmetode, det hele. Fodbold er ikke så enkel, at man bare kan pege på én ting, så havde det været nemt. Det hører sammen, siger Björn Wesström, der gik ind til sæsonen med forhåbninger:

- Ja, det syntes vi, da vi gik ind til sæsonen. Vi klarede den ikke, sådan er det.

Det er anden gang i Superliga-historien, at OB rykker ud af Superligaen. Det skete også i 1998.

Se Björn Wesström få skæld ud i videoen øverst til denne artikel.