• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Far-og-søn Sviatchenko bag stort FCM-kunstværk

Foto: Getty Images

Erik og Sergei Sviatchenko er folkene bag det store kunstværk, som bryder væggen ved indgangen til Dream99.

Af Oliver Okstrøm

Når man træder ind på FC Midtjyllands nye klubhus Dream 99, så får man et stort kunstværk på væggen i form af en stor collage med forskellige personer, der har spillet en stor rolle i FCM's historie.

Her er det ingen ringere end den ukrainske kunstner Sergei Sviatchenko, der står bag. I et interview med Euroman fortæller han om projektet.

Som man måske har gættet, så er det ingen ringere end FCM-legenden Erik Sviatchenkos far, der er tale om, og han fortæller, at han har gjort brug af sønnikes viden om klubben i forbindelse med arbejdet.

- Jeg har jævnligt ringet til Erik for at høre ham om, hvilke billeder der ville være gode at få med, og om placeringerne har givet mening. Det har også været en god måde at bruge tid med ham på, nu hvor han spiller i USA, lyder det fra Sergei Sviatchenko.

Derudover kommer han ind på, at det har været både sjovt og følelsesladet at se de gamle billeder af sønnen og klubbens bidrifter, ligesom det også har været sjovt at se Erik Sviatchenko med pokalen i hænderne.

På væggen kan man se store legender som Ove Pedersen, Søren Skriver og de første trofæer med U19-mandskabet.

Sviatchenko junior skiftede i foråret til Houston fra MLS. Men inden nådee han at spille over 300 førsteholdskampe for FCM.

I den amerikanske klub jagter Erik Sviatchenko flere trofæer til sin samling som blandt andet tæller både dansk og skotsk mesterskab. Læs mere om det her.