Video : Tipsbladet
Superliga

Farvel til Superligaen: Jeg var helt knust

Den nu tidligere OB-keeper Hans Christian Bernat fortæller til Tipsbladet, at det var skrækkeligt, at klubben endte med at rykke ned. Han er dog sikker på, at skuden bliver vendt i NordicBet Ligaen.

Det endte i den helt store fiasko for OB.

Odense-klubben kan nemlig kalde sig for NordicBet Liga-mandskab efter en forfærdelig sæson i Superligaen.

Jeg tror, at man får som fortjent.

Hans Christian Bernat
Tidligere OB-keeper

Det nu tidligere OB-keeper Hans Christian Bernat nåede at være en del af den store nedtur, inden han skiftede til bulgarske Botev Plovdiv.

Keeperen siger til Tipsbladet, at det var skrækkeligt at være en del af.

- Den sidste dag i Viborg var jeg helt knust. Det var hele omklædningsrummet. Det var ikke sjovt eller behageligt at være en del af. Man ligger, som man har redt, og man kan konkludere, at OB ikke har været på rette kurs i de seneste to års tid med resultaterne.

- Nu handler det om at se fremad. Jeg kunne forestille mig, at det projekt, der bliver bygget op, er ved unge spillere. Jeg kan se, at der er kommet et par spillere op fra akademiet, og jeg håber, at det bliver retningen fremover, så klubben kan komme tilbage til Superligaen hurtigst muligt, siger Hans Christian Bernat til Tipsbladet.

23-årige Bernat fik chancen i efteråret 2023 i målet, men i foråret måtte han tage plads på bænken. Han er dog ikke bitter over, at han mistede pladsen.

- Det er min barndomsklub og min hjerteklub, som man er en del af, at det går en tur i 1. division. Jeg meldte jo ud på forhånd, at jeg skulle ud at søge nogle nye eventyrer, og det gav mig noget ro. Nu meldte jeg det også ud, inden det for alvor gik galt, at min tid var slut i klubben.

- Jeg havde forberedt mig et halvt år, at jeg skulle gøre det helt færdigt i klubben, men så var jeg også klar på nye eventyrer. Når jeg kigger tilbage på OB, så er jeg helt sikker på, at Troels (Bech, red.) og co. kan få klubben tilbage i Superligaen. Det vil varme mit hjerte.

Mener du, at du havde fortjent mere?

- Både og. Det handler i sidste ende om de præstationer, som man lægger for dagen. Jeg har haft nogle rigtig fede tider i OB, og jeg har også haft nogle tider, hvor det ikke gik lige så godt. Jeg tror, at man får som fortjent.

- Når jeg ser mig selv og hører andre snakke om mig, så ser de også en knægt med et kæmpe potentiale. Det ved jeg, at jeg har. For mig handler det om at finde en klub, hvor jeg kan udnytte mit fulde potentiale i løbet af min karriere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

- Man ses altid to gange
Nu står den på en tilværelse i Bulgarien for den danske keeper, men Bernats kærlighed til OB er stor, og han håber, at det bliver et på gensyn i fremtiden.

- Man ses altid to gange i den her verden, og nu må vi se, hvordan tingene er. Jeg tror ikke, at det bliver min næste klub, men i karrierens efterår ved man aldrig.

- Det kunne være fedt på et eller andet tidspunkt at komme tilbage, hvis det giver mening. Det vil jeg ikke udelukke. Klubben og fansene betyder utrolig meget for mig samt den kultur, som er i klubben, siger Hans Christian Bernat til Tipsbladet.

OB indleder NordicBet Liga-sæsonen med et brag af et opgør mod Esbjerg 20. juli.