• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

FC Helsingør henter Patrick Olsen

FC Helsingør henter Patrick Olsen
Foto: Valerio Pennicino/GettyImages

Midtbanespilleren med fortid i blandt andet Brøndby og Inter skifter til Superligaklubben FC Helsingør.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

FC Helsingør og Patrick Olsen har sat deres underskrift på en aftale, som gælder for de næste tre år, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Patrick Olsen har trods sine kun 23 år været vidt omkring i fodboldeuropa. Oprindeligt er han uddannet i Brøndby IF, hvor han nåede tre Superligakampe, men allerede som 19-årig tog han til udlandet, da den italienske storklub Inter tilbød ham en kontrakt.

Han nåede en enkelt pokalkamp for I Nerrazurri, inden han blev lejet ud til norske Strømsgodset i 2014.

I 2015 ophævede Inter og Patrick Olsen kontrakten, og han skrev kontrakt med endnu en norsk klub, Haugesund. Derefter skiftede han på en fri transfer til franske Lens, og slutteligt har han været på kontrakt i schweiziske Grasshopper CZ.

Midtbanespilleren glæder sig over, at have underskrevet en kontrakt med oprykkerne, og glæder sig over at have styr på fremtiden.

- Jeg er glad for at være tilbage i Danmark, og nu skal jeg have min fodbold på rette spor igen. Trods min alder kommer jeg med en masse erfaringer og rutine, og jeg har en fornemmelse af, at det er et rigtig godt match mellem mig og Helsingør, siger Patrick Olsen.

Det er især Helsingørs ry for at udvikle spillere og den måde, som de spiller fodbold på, der tiltaler den tidligere Inter-spiller.

- Jeg er vild med den måde trænerne heroppe vil spille fodbold på. FCH har ry for at være gode til at udvikle spillere, og det passer mig rigtig godt med et hold der tør spille sig frem ad banen. Jeg kommer selv med en god spilforståelse og teknik, synes jeg, og forhåbentligt kan jeg levere lidt boldmæssige lækkerier.

Selvom aftalen først er kommet på plads nu, så forventer Patrick Olsen ikke, at der går langt tid, før han kan være en aktiv del af FC Helsingørs Superliga-kampe.

- Jeg har gjort meget for at holde mig i form siden jeg stoppede i Grasshopper, og jeg har også fint kunne været med spillemæssigt til træningerne heroppe. Ellers tror jeg heller ikke Lønstrup og Gellert havde taget mig ind.

FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl, er glad for tilgangen af den unge midtbanespiller.

- Vi har kigget på Patrick i længere tid, så vi er rigtigt glade for at vi er kommet i hus med den her. Han er en teknisk dygtig midtbanespiller, der kan give os nogle flere strenge at spille på centralt. Han er en spiller, der har været vidt omkring, og nu har søgt efter et sted, hvor han kunne få lidt ro på og finde sit høje niveau frem igen.

- På den måde er han en rigtig ”Helsingør-spiller”, og vi glæder os meget til at arbejde med ham heroppe, og se hvad Christian Lønstrup og resten af trænerteamet kan få ud af ham. Der er ingen tvivl om, at Patrick er en spiller der styrker os. Både nu og på længere sigt.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020