Video : Tipsbladet
Superliga

FC København bekræfter transfer

FC København bekræfter, at man har solgt Isak Bergmann Johannesson til tysk fodbold.

Farvel og tak til Isak Bergmann Johannesson i FC København.

Som Tipsbladet kunne fortælle fredag aften har det danske mandskab solgt den islandske offensivspiller til tyske Fortuna Düsseldorf, der har udnyttet en købsoption for islændingen.

Dermed er han fortid i FCK, hvor det ikke for alvor blev til et gennembrud.

I stedet har han haft fin succes i 2. Bundesliga-klubben, hvor han nu får muligheden for at fortsætte sin udvikling.

- Isak har på mange måder været et rigtigt godt bekendtskab for FC København, hvor han har vist prøver på sit talent og altid arbejdet hårdt for at udvikle sig, siger snart forhenværende FCK-sportsdirektør Peter Christiansen og forklarer:

- Han spillede en væsentlig rolle i vores mesterskab i 2022 og har været en stor holdspiller og professionel i sin tid i København. Men nogle gange skal der andre omgivelser til, før tingene forløses helt, og vi er glade for, at vi sammen har fundet en løsning, der passer både Ísak og FCK godt.

- Vi ønsker ham alt det bedste i tysk fodbold, hvor han har gjort det godt.

Ifølge Tipsbladets oplysninger sælger FC København Isak Bergmann Johannesson for 15 millioner kroner, mens man selv betalte 22,5 for ham. Han er altså solgt med et tab.

- Jeg har lært meget i min tid i F.C. København, som er en fantastisk klub, som jeg har været stolt af at repræsentere, siger Isak Bergmann Johannesson og forklarer.

- Nu ser jeg frem til at fortsætte min udvikling i Düsseldorf, hvor jeg har haft en virkelig positiv sæson og er faldet rigtigt godt til. Det er en klub med ambitioner om igen at komme i Bundesligaen, og det ser jeg frem til at være en del af. Jeg vil gerne takke alle i og omkring FCK for vores tid sammen, som jeg altid vil se tilbage på med glæde.

Den 21-årige islænding spillede 61 kampe for FCK - han scorede syv gange.