Superliga

- FC København bliver mestre igen

FC Københavns rutine og evne til at tilspille sig point på dårlige dage er nok til at blive dansk mester, mener fodboldeksperten Peter Kjær.

Med otte resterende kampe og 24 point at spille om er Superligaen endnu ikke afgjort. I øjeblikket ligger FC København lunt i svinget til deres 10. mesterskab, siden klubben blev til i 1992.

Men de er i denne sæson blevet hårdt presset af FC Nordsjælland, der ligger seks point efter københavnerne. Farum-klubben har tegnet sig for flot fodbold og er efterhånden blevet mediernes kæledægge.

Fodboldeksperten Peter Kjær, der til daglig kommenterer på 3+, tror på, at nordsjællænderne får medaljer, men det bliver ikke af guld. Den løber FC København i stedet med.

- FCK bliver mestre, fordi de har et stærkt fundament. Hele klubben og set-uppet har været igennem det her før. Selv om de har ikke ramt deres topniveau for alvor i denne sæson, får de alligevel point. Efter Carsten V. Jensen har overtaget, lukker de ikke så mange mål
ind, og man kan godt se, at han har valgt at fokusere på defensiven, siger Peter Kjær til tipsbladet.dk.

Og evnen til at få point uden at spille godt er den helt store forskel på, hvorfor FC Nordsjælland ikke bliver mestre, mens FCK gør. Desuden har de bare bedre spillermateriale til rådighed.

- Også under Roland Nilsson fik de mange point på trods af, at han blev fyret. Det er deres styrke, at de får point på dårlige dage. De taber ikke 1-0 i SønderjyskE, som FC Nordsjælland gjorde. Og hvis vi kigger på holdet spiller for spiller, så kan vi ikke komme udenom, at de har det absolut bedste mandskab i Danmark, siger Kjær.

FC Nordsjælland tager selv imod FC København på hjemmebane d. 2 maj, hvor man skal have en sejr for at holde liv i mesterskabsdrømmen. Derudover skal man håbe på, at FCK sætter point til i andre kampe. Men med otte kampe igen er den kamp stadig åben. For nu i hvert fald.