• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FC København er i tovene: Her er deres muligheder

Foto: Getty Images

Skaden til Carlos Zeca og Rasmus Falks problemer efterlader FC København med massive problemer på midtbanen. Vi ser nærmere på deres muligheder.

Af Ole Hoffskov

FC København vandt søndag 1-0 over AGF i Jacob Neestrups trænerdebut, men det er alligevel en tung mandag i den danske hovedstad. 

Stakkels Carlos Zeca gik i stykker mod slutningen af opgøret, og mandag har FC København bekræftet, at kaptajnen igen har overrevet sit korsbånd. Det betyder, at han ikke kommer i aktion mere i denne sæson. 

På det menneskelige plan er det ganske forfærdeligt - på det sportslige plan er det mindst lige så slemt.

Det efterlader FC København med store problemer på den centrale midtbane, hvor Rasmus Falk også døjer med skadesproblemer. Marko Stamenic og Lukas Lerager kan helt sikkert se frem til masser af spilletid resten af 2022, men hvordan kan FCK ellers løse problemerne på midtbanen?

Tipsbladet ser her nærmere på mulighederne - først de interne i FC København.

Den oplagte:
Det mest naturlige vil være at benytte Isak Bergrmann Johannesson på den centrale midtbane. Det har han ikke spillet ret meget i FC København, men det er den position, han spiller på Islands landshold, og det vil han også kunne gøre i en periode i FCK. 

Det kan også fungere:
Det er bestemt ikke utænkeligt, at Hákon Arnar Haraldsson får nogle kampe på den centrale midtbane. Islændingen kan spille lidt over det hele, og især i kampe, som FCK regner med at dominere, kan han være en fin løsning med sin gode boldomgang og overblik. Der er ikke mange muskler på 19-årige Haraldsson, og det er naturligvis hans helt store udfordring, hvis han skal husere i maskinrummet. Viktor Claesson vil i stil med Haraldsson også kunne spille på midtbanen. 

Den frække:
På et tidspunkt, da lokummet brændte i AGF, blev Kevin Diks brugt på den centrale midtbane, og den opgave løste han ganske udmærket. FC København har i Elias Jelert en fuldgod erstatning for Diks på højre back, så hollænderen kan være en mulighed på den centrale midtbane. 

Hvis der skal handles:

Transfervinduet er lukket, så FC København kan ikke gå ud og købe en ny central midtbanespiller. Hvis "løverne" skal have en ny spiller, skal det være én, der lige nu ikke har nogen klub på hånden. Den helt store udfordring i den forbindelse er naturligvis, at det er umuligt at finde en spiller, der ikke er i alvorlig mangel på kamptræning. 

Her er tre muligheder på transfermarkedet.

Danny Drinkwater
32 år

Den tidligere Leicester-stjerne er én af de på papiret bedste centrale midtbanespillere, der fortsat er ledig på markedet. Danny Drinkwater spillede masser af kampe for Reading i Championship i sidste sæson.

Pelle van Amersfoort
26 år

Hollænderen scorede otte mål i 33 kampe for polske Cracovia i sidste sæson. Tidligere i karrieren har Pelle van Amersfoort spillet mere end 100 kampe for Heerenveen. Han er noget mere offensiv end Carlos Zeca, så på den måde vil han ikke være en direkte afløser for grækeren, men han kan give FCK noget mere bredde på midtbanen. 

Eliel Peretz
25 år

Midtbanespilleren fra Israel var i sidste sæson én af de bærende kræfter for Wolfsberger i den østrigske Bundesliga. Han har næppe niveau til FC København på den lange bane, men Eliel Peretz vil kunne angere brandslukker i en kort periode.

En transfer vil ikke overraske mig
Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen lægger ikke skjul på, at det ser meget sort ud for FC København, hvis Zeca som ventet er ude i meget lang tid. Derfor kan sportsdirektør Peter Christiansen være nødsaget til at hente en transferfri spiller til resten af efteråret. 

- Det er et voldsomt for FC København, hvis Zeca er ude resten af efteråret eller for den sags skyld resten af sæsonen og dermed nok FCK-karrieren, siger Troels Bager Thøgersen og fortsætter:

- FCK har adskillige centrale midtbanespillere, men man har efter min mening ikke nogen naturlig afløser som sekser på FCK's midtbane. Zeca er vel på mange måder en mere naturlig otter, der presser højt på banen, men som lignede den bedste mand til jobbet.

- Det her sætter Neestrup og FCK under yderligere pres i efteråret. De skal simpelthen hente i hvert fald fire, nok også fem, sejre til i de sidste seks Superliga-runder, og det bliver markant sværere under Zeca.

- Jeg vil ikke blive dybt overrasket, hvis FC København henter en spiller på fri transfer nu, og københavnerne kommer stensikkert til at gøre det til januar. Zecas skade udstiller, at man lige præcis på sekserpositionen er tyndt besat, og det kommer til at stille store krav til spillerne og trænerstaben at løse opgaven i de sidste seks runder i efteråret.

Næste opgave for FC København er onsdag aften mod Manchester City i Champions League.