18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

FC København - FC Midtjylland

Torsdag danner Parken ramme om et potentielt afgørende brag i kampen om mesterskabet, når FCK og FC Midtjylland kæmper om rækkens førsteplads.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20:00
Spillested: Parken
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3+

Holdnyt:
FC København:
Det har været længe undervejs. Nærmere bestemt 161 dage. Men nu har FCK langt om længe fundet tilbage på Superliga-tronen efter fire sejre i de seneste fire kampe.

De tre sejre mod Silkeborg, AGF og Silkeborg var forventelige. Det var det til gengæld i mindre grad, at Neestrups tropper i søndags stak afsted fra derbyet på vestegnen med alle tre point efter en stærk og klog indsats.

‘’Løverne’’ stod lavere på Brøndby Stadion end vi har set i store dele af sæsonen, udmærket illustreret ved en beskeden boldbesiddelse på kun 31%. Det viste sig dog som den helt rigtige plan.

FCK stod nemlig stærkt defensivt, hvor Vavro, McKenna og Diks havde godt styr på Brøndbys forreste folk, og så blev der masser af plads til at sende de offensive og effektive stjerner afsted i omstillinger. Godt set.

At københavnerne er tilbage på førstepladsen betyder dog ikke, at det tredje mesterskab i træk er snublende tæt på.

Med tre runder tilbage af sæsonen er toppen af Superligaen nemlig historisk tæt med fire hold indenfor to points afstand af hinanden.

Neestrup må til dette opgør se bort fra Elias Jelert, som er i karantæne, mens David Khocholava, Theo Sander, Nicolai Boilesen, Roony Bardghji er ude med skader. Andreas Cornelius er ikke blevet klar. 

FC Midtjylland:
FCK indtager førstepladsen, men FC Midtjylland ånder i den grad de forsvarende mestre i nakken.

Momentum i toppen af rækken skifter nærmest på ugentlig basis, og da FC Midtjylland for et par uger siden tabte med 3-0 ude mod Silkeborg, kunne man godt have sin tvivl om, de havde kvaliteterne til at stå distancen i guldkampen.

Den tvivl har Thomasbergs tropper skudt i sænk for nu med to sejre i rap over henholdsvis Brøndby og AGF, som har bragt dem op på en aktuel andenplads med samme pointantal som FCK.

Midtjyderne leverede ikke en fuldkommen prangende præstation senest mod trætte AGF, men fik trods alt skabt nok chancer til, at 2-1 sejren i det store hele var helt på sin plads.

Man bliver ikke blæst over af ren begejstring hver gang FC Midtjylland spiller, men de gør som regel nok til at vinde de kampe, som de bør vinde, og så har de det med at levere på højeste klinge i de indbyrdes opgør mod netop FCK.

Gæsterne besejrede således ‘’løverne’’ med 2-0 i sæsonens to første indbyrdes opgør i Superligaen, og var snublende tæt på, at snuppe endnu en sejr for en måned siden, hvor FCK dog fik reddet 2-2 hjem på et straffespark i 11.time.

Thomasberg må undvære langtidsskadede Marrony og Alhaji Kamara. Til gengæld er Ola Brynhildsen og André Rømer klar til opgøret. 

Karantæner:
FC København: Elias Jelert
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (3-4-3): Grabara - Vavro, Diks, McKenna - Ankersen, Mattsson, Clem, Meling - Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Dalsgaard, Ingason, Bech Sørensen, Paulinho - Sørensen, Martinez, Charles, Osorio - Franculino, Cho

Dom:
Der bliver fuld smæk på i Parken, når FCK og FC Midtjylland torsdag kæmper om Superligaens førsteplads.

Med kun tre runder tilbage af sæsonen kan opgøret vise sig yderst afgørende for, hvor mesterskabet ender, og det kan risikere at lægge en dæmper på angrebsiveren til en start.

Et nederlag vil nemlig gøre rigtig ondt på begge holds gulddrømme, så vi må regne med en hård, intens og potentiel nervøs affære, hvor der angribes med visse forbehold.

Dommen lyder på en 1-1’er, som trods alt tjener begge bedre end et nederlag.

Spilforslag:
Uafgjort ved halvleg til odds 2.48 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.