• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FC København-formand gør status: Vi har vist, at vi havde en plan

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCK-formand Bo Rygaard mener, at løverne har leveret et klart svar på den kritik, der blev rejst i kølvandet på fyringen af Ståle Solbakken.

Af Ole Hoffskov

2020 har været et turbulent år på mange måder, og det gælder ikke mindst for FC København.

Coronakrisen har ramt FC København, som den har ramt alle andre danske klubber, og derudover har vicemestrene gjort sig bemærket ved at skifte ud på stort set samtlige nøglepositioner i klubben.

Det hele startede den 10. oktober, hvor Ståle Solbakken blev fyret.

I kølvandet på fyringen høstede FC København massiv kritik for først og fremmest beslutningen om at fyre Solbakken, men selskabet blev også skudt i skoene, at der ikke var en tydelig plan for tiden efter den norske manager.

Læs også:Vejle Boldklub bekræfter: Tager afsked med Alexander Milosevic

Her på årets næstsidste dag har FC København leveret et klart svar på tiltale. Det mener Bo Rygaard, der er formand i Parken Sport & Entertainment.

- 2020 var også året, hvor vi vurderede, at den sportslige ledelse i FCK desværre ikke længere var i stand til at levere de resultater, som er nødvendige for en klub som FCK hverken i 3F Superligaen, Sydbank Pokalen eller vigtigst af alt Europa League gruppespillet, siger Rygaard til fck.dk og fortsætter:

- På baggrund af en nøje lagt plan gik vi derfor i gang med at indhente de kompetencer og erfaringer, som vi vurderede nødvendige for hurtigst muligt igen at få FCK resultatmæssigt tilbage på tidligere års spor.

- Som I løbende har kunnet følge med i, er der nu skabt et meget stærkt team både på og udenfor banen. På alle positioner har vi hentet folk ind med utrolig stor erfaring og kompetence inden for hver deres felt - og ikke mindst lysten og viljen til at stå sammen, udvikle FCK og skabe resultater.

Læs også:FCK-legende tog fem kilo på i en ferie: Det var pivhamrende useriøst

- Undervejs er der stillet spørgsmålstegn ved, om vi havde en plan og havde styr på FCKs fremtid. Vi synes, at de handlinger, vi har foretaget, viser, at vi havde en plan, og at den med William Kvist i spidsen er blevet eksekveret effektivt og hurtigt. Trods det positive forløb er vi dog bevidste om, at vi stadig har et stort arbejde foran os, før FCK er tilbage, hvor vi alle ønsker, klubben skal være. Men tilbage til toppen, det kommer vi.

FC København ansatte i starten af november Jess Thorup som ny cheftræner, og i det nye år tiltræder Rubén Sellés og Jacob Neestrup som hans assistenter. Derudover får FC København tilgang af Peter Christiansen, der senest til april bliver ny sportsdirektør.

FC København overvintrer som nummer seks i Superligaen. 

Læs også:Dramatisk afgørelse: Sådan fordelte stemmerne sig til Årets Målmand

Læs også:OB-stopper om trænerrygter: Svært at undgå at høre noget

Læs også:Ståle erkender: Nogen er nok lidt bange for mig