Video : Tipsbladet
Superliga

FC København køber Elias Achouri

FC København er gået på rov i Viborg FF, hvor de har købt Elias Achouri.

FC København har sagt farvel til Mohamed Daramy, og nu har de fundet hans afløser i Viborgs Elias Achouri.

Både FC København og Viborg FF fortæller om handlen.

24-årige Elias Achouri var i sidste sæson en af Superligaens mest markante skikkelser, hvor han særligt i foråret var i en klasse for sig. Jacob Neestrup gav ham topkarakterer ved Tipsbladets kåring af forårets profil, og nu skal han udfylde hullet efter Mohamed Daramy.

- Vi betragter Elias som en af Superligaens mest markante og interessante profiler. Han beviste i seneste sæson sit niveau og udviklede sig hele tiden postivt i retning af at blive en spiller, der kan afgøre kampe for sit hold. Vi har gennem et stykke tid arbejdet på at få ham til København, og vi er glade for, at det er lykkedes at få enderne til at mødes med Viborg og Elias selv, siger sportsdirektør, Peter Christiansen, til FC Københavns hjemmeside.

Elias Achouri kom til Viborg FF fra portugisiske Estoril sidste sommer som et ubeskrevet blad. Nu er der ikke ret mange, som ikke kender til den vævre tuneser.

Interessen for kantspilleren har været stor, hvilket Viborgs sportschef, Mads Agesen, flere gange har givet udtryk for.

- En transfer i denne økonomiske størrelse er en milepæl for vores klub, som giver os øgede muligheder for fortsat at udvikle Viborg FF til et nyt niveau. Vi har de seneste år taget positive skridt, og denne transfer er endnu et bevis på, at vores sportslige strategi bærer frugt. Samtidig er dette også et stort skulderklap til vores scoutingteam og hele den sportslige sektor.

Elias Aachouri glæder sig over at skulle tage det næste skridt i FC København, men han kan også kun takke Viborg FF for tilliden.

- Jeg vil takke alle i Viborg for en god tid, hvor jeg har udviklet mig som fodboldspiller og menneske. Jeg har været en del af en god klub med gode mennesker, et stærkt hold med dygtige trænere, og nu har jeg fået en stor mulighed for at tage næste skridt i min karriere. Samtidig en stor tak til alle fansene, der altid har støttet mig og holdet.

Elias Achouri rejser sammen med sine nye holdkammerater i FC København til Island, hvor man tirsdag møder Breidablik i Champions League-kvalifikationen. Tuneseren bliver i første omgang udstyret med trøje nummer 30.

Elias Achouri har fået en aftale for de kommende fire sæsoner.