FC København sænker Brøndby IF i Pokalfinalen 2017

Med 3-1 over Brøndby IF er FC København vindere af DBU Pokalen 2017 - Andreas Cornelius dobbelt målskytte.

FC København er pokalmestre for tredje sæson i træk efter at Brøndby blev nedlagt med 3-1 Telia Parken.

Med to mål inden inden for få minutter i kampens afslutning fra henholdsvis Federico Santander og Andreas Cornelius sænkede FCK'erne ærkerivalerne, der ellers havde masser af ære af kampen .

---

I en voldsomt tændt kulisse på tribunerne og med overvejende blå himmel over Telia Parken var rammer noget nær perfekte for DBU Pokalfinalen 2017.

FC København havde ved lodtrækning vundet hjemmebanen, så Brøndby IF var i den vante rolle som det gæstende hold i nationalarenaen.

Med toptændte spillere på banen var der masser af duelspil i kampens indledning, men efter 12 minutters spil fik Brøndbys Kamil Wilczek kampens første reelle afslutning, da han fra kanten af feltet ramte bolden langt forbi mål.

Brøndby holdt i minutter efter presset godt på hjemmeholdet og samme Wilczek fik da også bolden i nettet, da han i offside-position headede bolden i nettet efter at FCK-keeper Stephan Andersen havde halvklaret et skud fra Hany Mukhtar.

De hårde dueller prægede kampens første halvleg, men kampens dommer Jens Maae styrede slaget uden at trække gule kort.

Specielt havde FCK's Mathias ”Zanka” Jørgensen og Brøndbys Kamil Wilczek masser af små provokationer og sammenstød, men det var som om, at den international atmosfære på tribunerne var med til at give ekstra snor i forhold til Jens Maaes dommerlinje.

Småt var det til gengæld med de store målchancer, men efter lidt forsøg på at komme fri i venstre side af feltet, trykkede Brøndbys Teemu Pukki af, ramte en FCK'er på vejen, hvilket var med til at gøre Kamil Wilczek fri foran mål, men polakken kunne ikke håndtere den løsslupne bold, der sprang til målspark.

FC Københavns chancer foran mål begrænsede sig i det store hele til dødbolde og indlæg, hvor de flere gange var tæt på at blive farlige – uden at målmand Rønnow dog måtte rigtigt i aktion.

Det kom keeperen dog i afgørende grad i slutsekunderne af halvlegen, da FC København belejrede BIF-feltet, og Andreas Cornelius til sidst drønede kanonen af, hvor kun Rønnows fingerspidser vipper bolden over mål.

Anden halvleg var både knap tre minutter gammel, før FCK-keeper Stephan Andersen blev sat på sin første alvorlige test, da Teemu Pukki fra kort afstand afsluttede. En stor redning fra Stephan Andersen ved højre stolpe dirigerede bolden til hjørnespark.

I det hele taget var der højt tempo fra starten af anden halvleg, hvor spillet bølgende frem og tilbage, og efter at have skudt over på en ganske glimrende mulighed viste Andreas Cornelius skarphed da han i endnu et dybt løb pressede sig forbi sin modspiller og hamrede bolden i det lange hjørne til FCK-føring 1-0  FC Købehavn havde nu Brøndby præcis som ønsket og kontrollerede løjerne i sikker stil, mens Brøndby-spilerne igen og igen forsøgte sig forgæves med både dybdeløb på kanterne og med indlæg mod Wilczek og Pukki.

Men så kom frisparket fra midt på FCKs banehalvdel. Hany Mukhtar viste det, han er så fremragende til og hamrede bolden på undersiden af overliggeren uden chance for Stephan Andersen, så Teemu Pukki nemt kunne skubbe bolden i mål. At bolden siden viste sig at være i mål allerede på Mukhtars forrygende spark gør ikke historien mindre god.

Men en lille halv time tilbage var livet i den grad tilbage i opgøret og stemningen på tribunerene nåede nye højder.

Brøndby fik fornyet tro på sejren og lykkedes i højere grad med at lægge et vist pres på FCK-forsvaret, der dog fik lukket af.

Både Hany Mukhtar og Benjamin Verbic havde afslutninger snert forbi det lange hjørne i hver sin ende, men ind kom bolden ikke.

Men efter et frispark slået fra egen banehalvdel vristede Federico Santander sig pludselig fri og skubbede bolden forbi Frederik Rønnow. Og da Andreas Cornelius få minutter senere rundede samme Rønnow og sendte bolden i mål fra en spids vinkel til 3-1 var der ikke mere at komme efter fra Brøndbys side.

FC København vinder DBU Pokalen for tredje gang på stribe.