Superliga Mathias Høj Jensen

FC København-emne: Derfor sagde AaB nej

Foto: Getty Images

En bestemt strategi i AaB spændte ben for et skifte til FC København for Rasmus Thelander.

Af Mathias Høj Jensen

AaB afviste FC Københavns tilbud på Rasmus Thelander i vinter på grund af en kollektiv beslutning i bestyrelsen tilbage i august.

Det fortæller Torben Fristrup, der er bestyrelsesformand i AaB, til Nordjyske.

I sommer tog AaB-bestyrelsen beslutningen om at acceptere et underskud på over 15 millioner kroner i regnskabet for at holde på prominente spillere i jagten på sportslig succes.

En af de spillere, som var rygtet væk fra den nordjyske klub, var Rasmus Thelander. Midtstopperen var eftertragtet i FC København, men skiftet blev ikke til virkelighed i januar-transfervinduet.

- Der var 100 procents enighed om, at vi var i gang med at opbygge noget spændende med holdet, og at vi ikke ønskede at pille ved kontinuiteten, når der nu var råd til at acceptere et underskud. Derfor sagde vi også nej til at salg af Rasmus Thelander i januar (til FC København, red.), fordi vi ønskede at være tro mod vores beslutning fra august sidste år om at lade spilletruppen være og jagte drømmen om medaljer og europæisk kvalifikation, siger Torben Fristrup.

Strategien har båret frugt for AaB, som spiller med i mesterskabsspillet i 3F Superligaen i denne sæson.

Nordjyderne ligger på en øjeblikkelig fjerdeplads, der giver adgang til playoff-kampe i jagten på en plads i Conference League-kvalifikationen.

Søndag skal AaB forsøge at jagte flere point til regnskabet, når FC Midtjylland kommer på besøg på Aalborg Portland Park.

Der er kampstart klokken 18.00.