• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FC København-stjerne bed enorme smerter i sig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Falk tog en for holdet mod AGF, og det gjorde FC København-profilen i respekt for de mennesker, han omgås til dagligt i hovedstadsklubben.

Af Ole Hoffskov

Hvis Rasmus Falk havde et almindeligt job, havde han nok meldt sig syg i søndags.

Nu har fynboen dog alt andet end et klassisk lønmodtagerjob, så Rasmus Falk måtte bide tænderne sammen og gå på banen mod AGF i et opgør, hvor FC København var så afbudsramt, at de dårligt kunne tåle flere fraværende spillere.

Derfor kæmpede en småskadet Rasmus Falk sig i gennem 90 minutter af braget mod AGF, og efter slutfløjtet blev midtbanespilleren hyldet til den store guldmedalje af cheftræner Jacob Neestrup, der kaldte Falk for "vanvittig".

- Jeg var meget glad for de ord, som ”Nees” satte på. Jeg vil vinde, og vi har nogle mennesker, der har ydet et kæmpe stykke arbejde her i klubben, og dem har jeg kæmpe respekt for. Derfor handler det for mig om at hjælpe til med det, jeg kan, og jeg synes, det lykkedes fantastisk.

- Vi havde gjort nogle ting for at dække skaden lidt ind, men jeg kunne selvfølgelig godt mærke det. Jeg var dog fast besluttet på, at der var noget, der var vigtigere end mig den dag, siger Rasmus Falk til Tipsbladet.

Ser man situationen fra en anden vinkel, kan man også stille spørgsmålet, om det overhovedet var forsvarligt, at Rasmus Falk spillede 90 minutter mod AGF? Jacob Neestrup fastslår, at han ikke havde moralske kvababbelser ved at sende Falk på banen. 

- Det var derfor, jeg roste ham så meget, men det var hans egen beslutning. Vi sætter ikke en spiller på banen, hvis det er farligt, men man kan godt have så ondt, at man risikerer at se dum ud. Og der tog Falk en for klubben og holdet, fastslår Neestrup.

Rasmus Falk og holdkammeraterne skal i aktion igen på mandag, og denne gang satser FCK-profilen på at have knap så ondt.

- Jeg er nogenlunde fit for fight. Jeg er på et meget bedre niveau, og når vi skal spille på mandag, er der ikke noget problem, lyder det fra Falk.

FC København møder Viborg FF på udebane mandag. Vinder de opgøret, og FC Nordsjælland taber til Brøndby lige bagefter, kan FC København-spillerne fejre det danske mesterskab.