Superliga

FC København vil have Djiby Fall

OB's lejede målsluger, Djiby Fall, står højt på FC Københavns ønskeliste, når transfervinduet åbner igen til januar.

Cesar Santin ønsker nye udfordringer, Kenneth Zohore er langt fra klar til en stamplads, og Morten Nordstrand har kontraktudløb til sommer. Uanset hvordan man vender og drejer det, skal FC København have en ny angriber, der kan supplere suveræne Dame N'Doye. Men hvem? Ja, svaret kan vise sig mere oplagt end man lige går og tror.

Bare 140 kilometer fra Parken - i Odense - bor en mand, der meget vel kan trække i "Løvernes" hvide spilledragt i januar måned. Mandens navn er Djiby Fall. Den senegalesiske angriber har været lejet ud til OB siden 1. september, men den 31. december udløber hans lejeaftale med den fynske klub. Herefter er Fall igen Lokomotiv Moskva-spiller, men da hans kontrakt med den russiske storklub udløber ved udgangen af februar, vil russerne forsøge at sælge ham i løbet af januar måned for et mindre millionbeløb.

Det er her FC København kommer ind i billedet. Til januar kan alle klubber, der har midlerne til det, købe Djiby Fall. Og FCK har midlerne. Men det er ikke det eneste københavnerne har. Sportsdirektør Carsten V. Jensen og cheftræner Roland Nilsson har også viljen til at købe den målfarlige senegaleser.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger står Djiby Fall meget højt på FC Københavns ønskeliste i vinterens transfervindue. Nøjagtig som andre danske topklubber har "Løverne" holdt et vågent øje med angriberen igennem længere tid, og FCK følger også nysgerrigt med, når Fall i de kommende uger spiller sine fire sidste kampe for OB.

- Jeg vil ikke kommentere på konkrete navne, men generelt er vi altid opmærksomme på spillere, der over tid har gjort det godt på et vist niveau, siger Carsten V. Jensen om mestrenes interesse i den målfarlige senegaleser.

Djiby Fall har endnu ikke ramt topformen i OB, hvor han har tilbragt meget tid på bænken. Men for tre uger siden viste han, at han kan lave mål mod de store klubber, da han straffede FC Twentes forsvar to gange i en Europa League-kamp i Holland. En kvalitet, som FC København skatter højt.

- Når det konkret gælder FC København, har jeg ingen kommentarer. Men vi ved, der er interesse fra forskellige klubber uden det endnu er blevet helt konkret, siger Djiby Falls rådgiver Mikael Jakobsson.

Da Djiby Fall i denne omgang ikke har vist det topniveau, der i 2009 fik Lokomotiv Moskva til at sende 35 millioner kroner til OB, har FC København formentlig en realistisk mulighed for at få en aftale i hus med angriberen. Klubber i Tyskland, hvor Fall tidligere har været et varmt navn, er næppe blevet overbevist om at købe senegaleseren baseret på hans præstationer i dette efterår. Men FC København kender hans kvaliteter fra tre ophold i Superligaen og vil derfor ikke være nervøse for at tage chancen.

Ender Djiby Fall i FC København, kan han efter alt at dømme se frem til at spille Champions League i næste sæson. Samtidig kan han danne en i Superliga-sammenhæng frygtindgydende angrebsduo med vennen Dame N'Doye. Så Carsten V. Jensen har argumenterne i orden, hvis senegaleseren kræver overtalelse.