Video : Tipsbladet
Superliga

FC København vil have Jesper Fredberg

Ifølge belgisk avis vil FC København gerne ansætte Jesper Fredberg som klubbens næste sportschef.

FC Københavns bestyrelse ser Jesper Fredberg som den ideelle afløser for Peter Christiansen, der skifter til Wolfsburg ved udgangen af juni. 

Sådan lyder det fra den belgiske avis Het Laatste Nieuws. 

Avisen peger på, at Anderlechts store fremgang under Jesper Fredberg ikke er gået FC Københavns næse forbi, og at den tidligere Viborg-sportsdirektør derfor figurerer højt på hovedstadsklubbens liste over mulige Peter Christiansen-afløsere. 

Ifølge Het Laatste Nieuws er der en 'ekstremt lille' chance for, at Jesper Fredberg vælger at sige ja til FC København, da den 43-årige dansker har store ambitioner og ser sig selv i en endnu større europæisk klub i fremtiden. I den henseende vil et skifte til Danmark være et skridt tilbage karrieremæssigt, lyder det. 

Het Laatste Nieuws skriver endvidere, at Jesper Fredberg ikke er den eneste Anderlecht-dansker, som FC København er interesserede i at ansætte. 'Løverne' er angivligt også interesserede i den tidligere FC Nordsjælland-boss Mikkel Hemmersam, der nu er akademidirektør i Anderlecht. 

Det er dog ikke til rollen som sportschef, at FC København vil hente Mikkel Hemmersam, skriver Het Laatste Nieuws, men i stedet til at være del af den sportslige ledelse. 

Jesper Fredberg har i løbet af det seneste år formået at rykke Anderlecht markant i den rigtige retning, efter at traditionsklubben i sidste sæson sluttede på en skuffende 11. plads i den belgiske liga.

Efter et travlt transfervindue sidste sommer, hvor Jesper Fredberg blandt andet hentede Kasper Dolberg, Kasper Schmeichel og Thomas Delaney, var Anderlecht i denne sæson tæt på at snuppe guldet i Belgien. Det endte dog med en tredjeplads.