• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland-angriber ude med skade: Misser starten på foråret

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De danske mestre er uden den brasilianske angriber Junior Brumado til at starte foråret. Han plejer fortsat en skade.

Af Kenneth Jensen

Han blev skadet i efteråret, og angriber Junior Brumado er fortsat ikke kommet sig over sin skade. Han misser også starten på foråret i Superligaen.

Brasilianeren blev skadet i oktober, og det har fortsat lange udsigter med at få ham tilbage på banen.

- Han er stadig i Brasilien i øjeblikket, og han kører sin egen behandling og så videre derovre og kommer tilbage i slutningen af januar, siger Brian Priske til tipsbladet.dk om den brasilianske angriber.

Så er han vel heller ikke i spil til de første kampe?

- Nej, det er han ikke.

Sory Kaba er det ubestridte førstevalg i FC Midtjylland, men Junior Brumado viste sig i sommer som et udmærket alternativ, når Kaba ikke ramte dagen.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Selv om brasilianeren ikke er til rådighed til at starte foråret med, og FC Midtjylland har sagt farvel til Ronnie Schwartz og Bozhidar Kraev, har Brian Priske rigeligt med valgmuligheder til pladsen som forreste angriber i klubben fra Ikast og Herning.

I oktober købte FC Midtjylland tyske Luca Pfeiffer i Würzburger Kickers for et tocifret millionbeløb, og han kan være en spiller, der er klar til mere spilletid i foråret..

- Jeg tror på, at de første tre måneder har været vanskelige for Luca på nogle punkter, men også gode på nogle andre. Vi vidste godt, da vi hentede ham, at det ville kræve lidt tilvænning og lidt tid at komme til en ny klub, en ny kultur og en trup, som har succes og er "sat". Det er ikke let. Plus at han kom fra et andet miljø til vores relativt hårde præstationsmiljø - der var vi lidt forbedte på, at det kunne tage lidt tid.

- Vi ser fortsat nogle spændende ting i Luca. Derfor vil han også komme til at nyde godt af den opstart, vi har nu, og generelt af at have vænnet sig til det hele. Jeg har stadig høje forventninger til ham.

Er han din primære afløser for Sory Kaba?

- Jeg vil ikke sige det sådan, at han er decideret afløser, men han er en af dem, der er i spil. Vibe har vi også fortsat. Så der er forskellige alternativer, og det skal der jo også være.

Læs også:Lejeaftaler kan komme på tale sidst i transfervinduet hos Brøndby

Den rutinerede og kloge danske angriber Lasse Vibe, 33 år, har ikke fået mange chancer under Brian Priske, men FC Midtjylland-træneren slår fast, at han er tryg ved at bruge Lasse Vibe.

- Der er flere spillere, der ikke har fået voldsomt meget spilletid i efteråret, men jeg og vi er 100 procent glade for ham (Lasse Vibe). Han har den erfaring, som nogle af de andre ikke har, og han har trænet godt, så der er slet ikke noget der. Konkurrencen har bare været hård, og jeg har prioriteret lidt anderledes i forhold til Lasse. Det har han selvfølgelig været ærgerlig over, og det er også sådan, det skal være. Han vil rigtigt gerne spille og har den sult, der skal til. Det er rigtig positivt, siger Brian Priske.

Efter et hårdt efterår med Superliga, pokal og Champions League var vinterpausen tiltrængt for FC Midtjylland. Mens de andre mandskaber allerede gik i gang med forberedelserne i sidste uge, valgte Brian Priske og teamet i FC Midjtylland først at kalde sine spillere tilbage på træningsbanen mandag i denne uge.

- Vi er kommet godt tilbage. Vi prioriterede at tage nogle ekstra fridage - lidt på baggrund af et presset efterår med mange kampe og generelt set et 2020, som har stillet enormt store krav til spillerne, og som har budt på meget lidt ferie. Vi havde én uges sommerferie, hvis man man kalde det dét, hvor de kunne tænke på noget andet, men jo ikke rigtigt komme på noget ferie.

- Så det var lidt på den baggrund, at vi følte, der var en menneskelig side af fodbolden. Og vores udlændinge kunne flyve hjem for at være med deres familier, de ikke havde set et helt år. Så er der måske også noget mentalt, der bliver frigjort den vej rundt. 

- Det prioriterede vi, og det har de responderet på, når vi har kigget på tests og den måde, de allerede her om torsdagen med tre træningspas i benene har trænet på et meget højt niveau, siger Brian Priske om træningsstarten.

FC Midtjylland går ind til denne sæson som forsvarende mestre og fører aktuelt også Superligaen foran Brøndby, der dog ligger med samme pointantal. Samtidig har Brian Priskes hold spillet sig frem til kvartfinalen i Sydbank Pokalen.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

Læs også:Hjemvendt Superliga-spiller: Det var som at spille i Jyllandsserien

Læs også:Tidligere Superliga-spiller på vej hjem: Han har udviklet sig meget

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus