Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland bekræfter ny ejer og køb af Mafra

På et pressemøde tirsdag bekræfter FC Midtjylland, at Anders Holch Povlsen køber klubben.

Da FC Midtjylland indkaldte til pressemøde tirsdag, var det med beskeden om, at man ville præsentere "spændende nyheder relateret til klubbens fremtid".

Og det må man så sandelige sige, at de gør.

Tirsdag har FC Midtjylland bekræftet, at ejer Matthew Benham sælger sine aktier i FCM til HEARTLAND og Anders Holch Povlsen, der dermed overtager aktiemajoriteten. Samtidig overtager HEARTLAND også aktiemajoriteten i C.D. Mafra, som FCM har lavet mange handler med allerede, mens der vil komme kvindefodbold i klubben fra sommeren 2024. 

- HEARTLAND har købt Matthew Benhams aktier i FC Midtjylland og bliver dermed majoritetsaktionær. Adgangen til SmartOdds bibeholdes og samtidig styrkes det sportslige setup med købet af C.D. Mafra og kvindefodbold fra sommeren 2024, meddeler klubben via sin hjemmeside.

Claus Steinlein siger om HEARTLANDs køb af FCM:

- Med HEARTLAND som ny ejer, er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer til at løfte FC Midtjylland til næste niveau og styrke det sportslige, men også det kommercielle og sociale fundament. Jeg er stolt over, at HEARTLAND ser potentialet i FC Midtjylland.

- Siden Matthews indtog har vi arbejdet målrettet med vores sociale indsats, hvor FCM Samfund i dag er blandt de førende sportslige CSR-organisationer i Europa. Den indsats kommer vi ikke til at svække, og nu tilføjer vi kvindefodbold som et vigtigt strategisk indsatsområde i den fortsatte udvikling af FC Midtjylland og vores område.

Og om købet af C.D. Mafra siger han: 

- Det er ikke uvant for os at være i et ejerskab med andre klubber. De seneste ni år har vi haft et tæt, inspirerende og givtigt samarbejde med Brentford, som har dannet grobund for at skabe et endnu stærkere konkurrence- og udviklingsmiljø hos begge parter.

- HEARTLAND’s køb af både FC Midtjylland og C.D. Mafra giver begge klubber mulighed for at accelerere den individuelle- og sportslige udvikling. Det giver et stærkere sportsligt setup og for os bliver det centralt for vores ambition om at rykke ind i den europæiske top.

Siden 2014 havde Matthew Benham været hovedaktionær i FC Midtjylland. Opdateres...