Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland køber polsk stjerneangriber

FC Midtjylland henter den polske angriber Adam Buksa for omkring 30 millioner kroner.

FC Midtjylland lander en markant forstærkning frem mod den kommende sæsons guldforsvar i Superligaen.

Den polske angriber Adam Buksa skifter fra Lens til FC Midtjylland, erfarer Tipsbladet. TV 2 Sport var først med oplysningen om handlen, der beløber sig til cirka 30 millioner kroner.

27-årige Adam Buksa har haft et skuffende ophold i Lens, men derudover har angriberen scoret mål i de fleste klubber, han har repræsenteret - det gælder både tyrkiske Antalyaspor og amerikanske New England Revolution.

Adam Buksa er også en del af det polske landshold, hvor han er noteret for syv kasser i 17 kampe - han scorede et enkelt mål for polakkerne under EM, hvor han scorede det enlige mål i åbningskampen mod Holland, som Polen tabte 1-2. 

Buksa er en hovedstødsstærk spidsangriber, der tegner til at blive et supplement og en konkurrent til den sydkoreanske landsholdsprofil Cho Gue-sung.

Adam Buksa var også i søgelyset hos FC Midtjylland i 2023, da klubben endte med at købe Cho Gue-sung. Foto: Alamy

Cho Gue-sung genoptræner for tiden efter et mindre indgreb i knæet, og med Buksa ombord får FC Midtjylland her og nu en værdifuld spiller til angrebet forud for et intenst kampprogram, hvor FC Midtjylland satser benhårdt på at komme i Champions League, samtidig med at man vil bedre fra land i Superligaen end for et år siden, hvor FCM tabte tre ligakampe i de første seks uger.

Købet af Buksa hænger dog ifølge Tipsbladets oplysninger ikke sammen med Chos aktuelle skade og genoptræning - FC Midtjylland havde uanset hvad jagtet et alternativ til angrebet og Cho med udsigt til et hav af kampe i efteråret.

Antalyaspor havde en lavere frikøbsklausul på Buksa end de omtrent 30 millioner kroner, FC Midtjylland ender med at betale, men Buksa og hans bagland signalerede i slutningen af 2023/24-sæsonen, at angriberen ønskede at fortsætte i en større klub og liga.

Det bliver så altså i FC Midtjylland, det skal ske fra den kommende sæson.