Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland skal betale kassen for Jan Kuchta

FC Midtjylland lurer angiveligt på Sparta Prag-angriberen Jan Kuchta, der beskrives som lidt af en humørspiller - og så er han absolut ikke billig.

Det vrimler med transferrygter om FC Midtjylland i øjeblikket, og der er lagt i kakkelovnen til en heftig slutspurt på Heden. 

Rigtig meget tyder på, at FC Midtjylland går benhårdt efter at lande en ny angriber inden deadline på fredag, og tidligere på ugen kom det frem, at Superliga-klubben havde afgivet et bud på Vikings David Brekalo. Lige nu ser det ikke ud til, at sloveneren lander på heden.

Det gør Jan Kuchta måske.

Sparta Prag-angriberen tiltrækker sig ifølge Infotbal interesse fra FC Midtjylland, og mediet skriver, at midtjyderne er optimistiske i forhold til at lande en aftale med den tjekkiske landsholdsangriber. Det vil dog kræve, at den helt tykke tegnedreng bliver hevet frem fra inderlommen.

Tipsbladets tjekkiske pressekilder vurderer, at Sparta Prag vil forlange i omegnen af 25-30 millioner kroner for Jan Kuchta. De tjekkiske mestre købte selv angriberen for knap 20 millioner kroner for et år siden i Lokomotiv Moskva.

Og hvad får FC Midtjylland så for de penge? En noget utilregnelig angriber.

Tipsbladets kilder i Tjekkiet fortæller, at 26-årige Kutcha er en rigtig humørspiller, som kan præstere fabelagtigt den ene weekend og være helt fra snøvsen ugen efter. Angriberen har eksempelvis en tendens til at lade sig slå ud af dommerkendelser, der ikke går hans vej, og er i det hele taget ikke god i modgang.

Til gengæld er Jan Kutcha "en af Tjekkiets klart bedste angribere", når vinden blæser hans vej.

I sidste sæson scorede 26-årige Kutcha 16 kasser for Sparta Prag, og i 2021 blev han topscorer i den tjekkiske liga, da han spillede for Slavia Prag. I 15 A-landskampe har han scoret tre mål.