• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland tvivler på salg af spillere: Transfermarkedet er hårdt ramt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superligaens tophold har en drøm om at holde på profilerne i resten af transfervinduet, men sportschef Svend Graversen gør sig ikke forhåbninger om at sælge ud af bredden.

Af Kenneth Jensen

De vandt Superligaen i sommer, og nu jagter FC Midtjylland en gentagelse, når det danske mesterskab bliver afgjort i sommeren 2021.

Klubben fra Ikast og Herning har med et Champions League-gruppespil i bagagen sikret sig et økonomisk fundament, der giver ro, når man tænker på, hvor mange klubber der er ramt af coronakrisen.

Og da den kommende danske mester er sikker på at komme i et europæisk gruppespil og dermed score millioner af kroner, er det ikke overraskende, at FC Midtjylland gør meget for at gøre stjernerne tilfredse så de bliver frem til sommer og hjælper FCM til et nyt mesterskab.

- Vi er jo i den gunstige og unikke situation, at det her faktisk er et ret nyt hold. Det er et hold, der har præsteret godt, men ikke et hold, der har været sammen i lang tid. Trænerne har bare gjort det outstanding, og forstærkninger til sådan et hold er altid svært.

Læs også:FCM: Her vil vi gerne forstærke os

- Så ved vi godt, det er en speciel tid, og vi skal ikke sige os fri for at være opmærksomme på eventuelle muligheder - ting, man ikke havde set komme - som vi kan hente nu. Det kan være noget, som hjælper os med forberedelsen til sommervinduet, hvor vi måske ser en lidt større udskiftning, siger sportschef Svend Graversen til tipsbladet.dk.

Han og FC Midtjylland-teamet har store forventninger til det nuværende hold, der spiller med om både mesterskabet og pokaltitel i 2021.

- Vi har fået sammensat en god gruppe, der har præsteret godt og passer godt sammen. Vi er opmærksomme på mulighederne, men udgangspunktet er, at vi vil bevare truppen. Det er det, der er planen, når vi når den 31., siger sportschefen.

FC Midtjylland har lavet flere mindre salg - for eksempel er Ronnie Schwartz sendt til Charlton - og så har man også udlejet lidt spillere. Svend Graversen forudser ikke stor aktivitet til sidst i transfervinduet.

Læs også:AGF-boss: Det er helt bevidst, vi møder tre af de bedste

- Det, man sandsynligvis kommer til at se fra os til sidst, er en eller to udlejninger mere. Det er det, som hele tiden er ongoing i en dynamisk fodboldklub, siger han.

Man kommer ikke til at se et salg eller to - for eksempel af en af jeres breddespillere?

- Nej, det ser ikke sådan ud. Transfermarkedet er ramt. Der er ikke de bud eller den gang i den, man normalt ser. Det skal vi have respekt for. Tingene er besværlige i øjeblikket. Alle danske klubber er jo ramt, fordi der er restriktioner, og der mangler både entréindtægter og sponsorindtægter.

Indtil videre har FC Midtjylland ikke hentet nye spillere i dette transfervindue. Udover Ronnie Schwartz har man udlejet Bozhidar Kraev, Nikolas Dyhr og Søren Reese, mens man permanent har sagt farvel til Michael Baidoo, Kaan Kairinen og Hanus Sørensen.

FC Midtjylland fører Superligaen med samme pointantal som Brøndby IF - klubben åbner foråret med en hjemmekamp mod SønderjyskE.

Læs også:Måtte undvære træningslejr: Var fire dage på hostel i Kolding

Læs også:Island bekræfter: Forhandler med kult-træner

Læs også:FCN indkalder til pressemøde: Vil præsentere nyt om investorer

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus