• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Måtte undvære træningslejr: Var fire dage på hostel i Kolding

Foto: Jan Christensen/Getty Images

De danske Superliga-klubber må blive hjemme i denne vinter. SønderjyskE's Mads Albæk ville dog gerne have været til Tyrkiet eller Portugal.

Af Anders Dehn

På denne tid af året plejer Superliga-holdene at flyve til Portugal, Tyrkiet eller Dubai for at træne i varmen, men intet er, som det plejer. Det ærgrer SønderjyskE's Mads Albæk, der dog godt forstår nødvendigheden i at blive hjemme.

For myndighederne fraråder alle rejser til udlandet, så Superliga-klubberne må træne løs på kunstgræsset i Danmark. Nogle af dem har arrangeret mindre træningslejre i landet, eksempelvis SønderjyskE, der var fire dage på hostel i Kolding, som Albæk fortæller til Ritzau.

Det er bare ikke det samme som sydens sol.

Læs også:Stort salg i SønderjyskE: Det siger noget om os

- Vi trænede taktisk her forleden, hvor sneen havde lagt sig på kunstgræsset. Folk var lidt irriterede. Vi har en træner, der går meget op i detaljer, men det er altså federe at stå stille i Tyrkiet eller Portugal end i nul grader i Danmark.

- Man vil bare gerne være varm hele tiden, men det her er jo ens for alle, og vi er efterhånden ved at være vant til, at det hele ikke flyder på normal vis, siger Mads Albæk ifølge Ritzau.

Coronarestriktionerne betyder også, at spillerne ikke har samme muligheder for socialt samvær. Det er især et problem i SønderjyskE, som netop har prioriteret sammenholdet og truppens sociale sammenhængskraft højt i årevis. 

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

Som cheftræner Glen Riddersholm sagde i begyndelsen af januar:

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke kunne spille ind. Noget af det, vi er kendt for, er det gode omklædningsrum. Det har været svært at opretholde i løbet af efteråret, fordi vi ikke har en fast hverdag.

- Vi forsøger at imødegå det med to træningslejre i Danmark. Én i Kolding og én i Herning. Der får vi nogle timer og stunder sammen, lød det fra Riddersholm til JydskeVestkysten.

SønderjyskE begynder forårssæsonen den 4. februar mod FC Midtjylland.

Læs også:Superliga-klub klar med dankortet: Jagter flere spillere

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Tidligere Superliga-spiller hjælper Alexander Bah i tjekkisk klub

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus