• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Stort salg i SønderjyskE: Det siger noget om os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

SønderjyskE sender et vigtigt signal med salget af Alexander Bah, mener sportschefen.

Af Ole Hoffskov

SønderjyskE har præsteret det største salg i Superligaen i dette transfervindue.

Tidligere på måneden solgte pokalvinderne den dygtige wingback Alexander Bah til de tjekkiske mestre fra Slavia Prag, og det skete angiveligt for 13 millioner kroner - et beløb, der kan stige til 20 millioner på sigt afhængig af diverse klausuler.

At blive bedre til at sælge spillere har længe været et mål for SønderjyskE. Det er klubben ganske enkelt afhængig af præcis som alle andre Superliga-klubber. Og nu lykkedes det.

Læs også:Superliga-klub klar med dankortet: Jagter flere spillere

- Vi har fået et rigtig fint beløb for Alexander, og det siger også noget om SønderjyskE, at vi nu kan lægge navn til transfers i den størrelse. Det er et godt signal at sende, og jeg er meget glad på Alexanders vegne. Han gjorde det fremragende i efteråret og har nu fået chancen i en stor klub i udlandet, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk.

Alexander Bah-salget er især opsigtsvækkende, fordi SønderjyskE tidligere ikke har haft det store held med at sælge spillere til millionbeløb. Det er der en grund til, fastslår sportschefen.

- Salget af Bah skete på et rigtig godt tidspunkt for os som klub. Vi har tidligere været tilbageholdende med at sælge, fordi vi for første gang prøvede at se lidt længere frem i tiden end blot et halvt år, og det har kastet nogle gode resultater af sig, siger Haysen og fastslår, at det ikke er en strategi, der holder over tid:

Læs også:Corona udfordrer SønderjyskE: Det har været svært at opretholde

- Vi kan naturligvis ikke leve med store underskud hele tiden, så selvfølgelig er vi nødt til at sælge spillere, og nu har vi lavet et flot salg af Alexander. 

SønderjyskE Fodbold kunne i december præsentere et underskud på 11,2 millioner kroner for regnskabsåret 2019/2020, Dermed har fodboldafdelingen af SønderjyskE leveret røde tal for knap 20 millioner kroner de seneste to år.

I 2020 var coronakrisen naturligvis en stor årsag til det negative resultat på bundlinjen. 

Læs også:SønderjyskE forlænger med Alexander Bahs afløser

Læs også:Transferplanen: Bah-millioner kan få ben at gå på

Læs også:Ståle Solbakken vil belønne klubber med naturgræs