Foto: Getty Images
Skandinavien

Ståle Solbakken vil belønne klubber med naturgræs

Ståle Solbakken mener, at de bedste klubber i Norge, der stadig spiller på naturgræs, skal modtage penge i bonus.

Efter at have spillet på naturgræs gennem næsten 102 år er det kommet frem, at den norske klub Brann overvejer at skifte til kunstgræs.

Ender det sådan, bliver Brann en af mange norske klubber, der har skiftet til at spille på kunstgræs, og det ærgrer Ståle Solbakken. Den norske landstræner ønsker, at klubberne så vidt muligt holder sig til naturgræs.

Læs også:Overhalet af dansker: Mangeårig Rosenborg-profil kan skifte

- Jeg mener, at det er fuldt ud muligt at have gode græsbaner i Sørlandet, Jæren, Bergen og Oslo. Jeg bestemmer det ikke. Men jeg er tilhænger af græs og har samme mening, som før jeg blev landstræner, siger han til VG.

Den tidligere FC København-chef foreslår derfor, at en del af TV-pengene, som norsk TV 2 har lavet med klubberne, skal gå til dem, der ønsker at have græsbaner.

Læs også:Solskjær: Bedre stillet end for et år siden

- Jeg håber, at der bliver sat et vist beløb af til, at klubberne kan behandle og anlægge græsbaner. Sammen kan man prøve at vende tendensen, ligesom man har gjort i Holland. 

Norsk TV 2 har betalt 4,5 milliarder norske kroner - cirka 3,17 milliarder danske kroner - for at vise norsk fodbold fra 2023 til 2028

Læs også:Haysen afslører: Her skal SønderjyskE forstærkes

Læs også:Mike Jensen tættere på underskrift: For fuld kraft

Læs også:Fredagens rygtebørs: Julian Draxler rygtes til Premier League