• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FC Midtjylland vinder sag over danske klubber

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland vinder sag om Anders Dreyer-penge over tre danske klubber - herunder Esbjerg fB.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland har vundet en sag over de danske klubber Esbjerg fB, Bramming Boldklub og Ribe Boldklub. Det har Tipsbladet fået bekræftet tirsdag middag - bold.dk var først med nyheden.

Hovedpersonen i sagen, som altså har haft FC Midtjylland i det ene ringhjørne og de tre øvrige klubber i det andet, er Anders Dreyer, der dog ikke er personligt involveret i kontroversen mellem hans tidligere klubber.

Både i 2021 og 2022 handlede FC Midtjylland med russiske Rubin Kazan, og Esbjerg fB, Bramming Boldklub og Ribe Boldklub mener ikke, at FC Midtjylland har udbetalt den rette mængde solidaritetspenge for Anders Dreyer.

FC Midtjylland mener, at de har udbetalt, hvad de skulle, og at tvisten udelukkende er opstået, fordi de tre klubber har beregnet deres tilgodehavende ud fra en helt forkert pris. 

Nu har FIFA truffet afgørelse i sagen, og den er altså faldet ud til FC Midtjyllands fordel. Det ærgrer Esbjerg fB's administrerende direktør Jens Hammer Sørensen, der fastslår over for bold.dk, at han nu vil nærlæse kendelsen fra det internationale fodboldforbund og tage stilling om, om man eventuelt vil anke dommen til CAS, som er Den Internationale Sportsdomstol.

For Serie 1-klubben Ribe Boldklub slutter sagen imidlertid her.

- Vi må acceptere FIFA's afgørelse, selv om vi stadig undrer os. Vi kommer ikke til at køre sagen videre til CAS, for det mener vi ikke, at en breddeklub skal. Det bliver bare den lille klub fra Danmark mod et kæmpestort system, og det ønsker vi ikke at gå ind i, så det stopper her, siger formand Jesper Fabrin til Tipsbladet.

Tipsbladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Bramming Boldklub.