• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjyllands datasucces skal måles i transfervinduet

FC Midtjyllands datasucces skal måles i transfervinduet
Foto: Ida Munch/Polfoto

Der er en anden tilgang til spillerhandler i FC Midtjylland, og selv om klubben er blevet rost, er det først i det kommende transfervindue, den store test står.

Af Kenneth Jensen

Publiceret første gang på tipsbladet.dk 15. maj 2015

De fleste af FC Midtjyllands indkøb den seneste sæson er gået rent ind, men alt det er glemt, når FC Midtjylland snart tager hul på et nyt transfervindue. Klubben fra Herning og Ikast bruger ikke meget tid på at se tilbage og vælger i stedet at se frem.

Læs også: FC Midtjylland vil snart præsentere nye spillere

Rekrutteringsprocessen i FC Midtjylland er en smule anderledes end i andre klubber, for hos FCM bruges der data og statistik til at identificere de rigtige spillere. Allerede nu har klubben høstet roser for arbejdet, men den helt store prøve er ikke bestået endnu.

Klubben arbejder målrettet frem mod det kommende transfervindue, hvor bestyrelsesformand Rasmus Ankersen allerede har meddelt, at klubben skal styrket ud af vinduet. Og Rasmus Ankersen fortæller i et interview med tipsbladet.dk, at det kommende transfervindue kommer til at blive et pejlemærke for FCM i forhold til, om brugen af data og statistik er en succes.

- Vi har fået en god start med vores nye metoder, men som jeg før har sagt, så er det i det kommende transfervindue, at testen skal beståes. Vi får formentligt noget afgang, og det skal vi have kompenseret for på en måde, hvor vi bliver stærkere og samtidig laver et profit på transferbudgettet, siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand til tipsbladet.dk:

- Vi har allerede været igang de sidste tre-fire måneder, og jeg synes, at vi er godt på vej med vores nye rekrutteringsproces, selvom der altid vil være plads til forbederinger. Jeg hæfter mig ved, at der kommer en bedre og bedre forståelse mellem FCM’s scouts og datafolkene i London, siger han.

Bedre forståelse mellem scouts og datafolk?

- Det handler om at bruge data der, hvor det kan gøre en forskel og bruge øjnene og ørerne der, hvor de kan gøre en forskel. For eksempel er det sværere at bruge data til at finde defensive spillere end offensive spillere, fordi en forsvarsspillers værdi ofte kommer til udtryk ved, at han forhindrer noget i at ske. Fordi data jo ikke registrerer det, der ikke skete, så er det vigtigt, at de facetter af spillet bliver kortlagt af vores trænere og scouts.

- Så med en bedre forståelse mener jeg, at vi ligesom vi skal forstå styrkerne og begrænsningerne ved data, skal vi tilsvarende forstå styrkerne og svaghederne ved de traditionelle scouting-metoder, siger Rasmus Ankersen.

Sylvester Igboun ventes at forlade FC Midtjylland til sommer, mens der ganske givet også vil være interesse for spillere som Erik Sviatchenko, Pione Sisto og Petter Andersson. Rasmus Ankersen har dog tidligere sagt, at FC Midtjylland ikke er i en position, hvor klubben behøver at sælge, og at klubben derfor kan kræve et stort beløb for spillere.

Jakob Haugaard bliver med al sandsynlighed den første, der forlader FC Midtjylland. Stoke og FCM er enige om en pris på fem-seks millioner kroner, og Haugaard mangler blot at bestå sit lægetjek.

Superliga

Mere Superliga

Fokus