• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Christian Gytkjær forlader FC Nordsjælland for fremover at tørne ud for FK Haugesund. Gytkjær får en fire-årig kontrakt.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Med otte mål i 12 kampe bar Christian Gytkjær en stor del af æren for, at Sandnes Ulf reddede sig en ny sæson i Tippeligaen. Da lejeaftalen løb ud, forlod han Sandnes, da de ikke havde råd til at hente ham hos de danske mestre FC Nordsjælland.

Det har FK Haugesund til gengæld. De har skrevet en fire år lang kontrakt med den 22-årige dansker, der skal forsøge at hjælpe nordmændene til at forbedre sidste sæsons syvendeplads.

- Jeg har været glad for at være en del af FC Nordsjælland, hvor jeg har lært en masse gode mennesker at kende både i og omkring klubben. Det er ikke gået helt, som alle havde håbet, men jeg er glad for den måde, skiftet er kommet i stand og har kun gode ord at sige om FC Nordsjælland, som jeg ønsker alt muligt held og lykke i fremtiden. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang i min nye klub, som jeg har et rigtig godt indtryk af. Jeg har fået en god start i norsk fodbold, og den håber jeg på at kunne følge op i Haugesund, siger Gytkjær til klubbens hjemmeside.

Sportsdirektør Jan Laursen understreger, hvor positiv forhandlinger med nordmændene har været. FC Nordsjælland sikrer sig en transfersum et halvt år før kontraktudløb samt en del af et eventuelt videresalg.

- Christian Gytkjærs succesfulde ophold i Norge i efteråret har givet ham mod på mere. Der har været stor Interesse for ham i Tippeligaen, og da hans kontrakt med FCN udløb til sommer, kunne han have valgt at gå på fri transfer om seks måneder. I stedet har vi haft en rigtig god dialog med Christian og FK Haugesund, som begge skal have stor ros for deres professionelle tilgang til forhandlingerne, som har sikret os både et transferbeløb nu og her samt en andel af et eventuelt videresalg.

- FK Haugesund var meget interesseret i at købe ham fri nu og her, så valget ikke så svært for hverken os eller ham, siger Laursen.

Christian Gytkjær nåede at spille 32 kampe for FC Nordsjælland og score seks mål.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020