18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Ny runde, nyt topbrag. FC Midtjylland kæmper for at bibeholde førstepladsen, når de mandag gæster FC Nordsjælland, som skal bruge en sejr for at holde et spinkelt guldhåb i live.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18:00
Spillested: Right To Dream Park
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Farum-klubben kom buldrende ud til mesterskabsspillet med seks sejre og en enkelt uafgjort i de første syv runder og gjorde dermed et aldeles fremragende comeback i guldkampen.

Det krævede en fantastisk stime af resultater for at vække håbet om et dansk mesterskab i Farum, men blot et enkelt nederlag for at slukke det igen.

Lidt hårdt sat op, for i teorien lever drømmen fortsat videre, men efter onsdagens 1-0 nederlag ude mod Brøndby ser det bare rigtig svært ud.

FC Nordsjælland leverede egentlig en fin præstation på Brøndby Stadion, i en kamp, hvor hjemmeholdet dog i det store hele var stærkest, og hvor Hoff Thorups ellers brandvarme offensiv kæmpede med at finde løsninger på den sidste trejdedel af banen.

Nu har nordsjællænderne fire point op til FC Midtjylland på førstepladsen med seks point tilbage at spille om, mens der er henholdsvis tre og to point op til Brøndby og FCK på anden- og tredjepladsen, som giver europæisk fodbold til næste sæson, til forskel fra fjerdepladsen. 

Der er dermed nok at kæmpe for i sæsonens sidste to spillerunder, og hvis alt flasker sig, kan guldhåbet også fortsat spire til sidste kamp i Parken.

Der er mange hvis’er, til gengæld er det sikkert, at FC Nordsjælland skal vinde mod FC Midtjylland mandag for at være sikre på at kunne nå holdene over dem.

Johannes Hoff Thorup må til onsdagens opgør undvære Erik Marxen, mens der er tvivl om Marcus Ingvartsen.

FC Midtjylland:
Det var lige før man havde lyst til at dømme FC Midtjylland ude af mesterskabskampen, da de for tre uger siden tabte med hele 3-0 ude mod Silkeborg, men ‘’ulvene’’ har formået at rejse sig på fornemmeste vis med tre sejre i rap, og er nu tilbage på førstepladsen med to runder tilbage af sæsonen.

Jeg ved ikke om man kan sige, at Thomasbergs mandskab spillede en fabelagtig kamp i Parken i torsdags, men de gjorde lige akkurat nok, og var fuldkommen ubarmhjertige, da først Grabara, og siden Vavro, delte gaver ud i FCK-defensiven.

Defensivt stod midtjyderne godt imod, selvom FCK selvfølgelig fik spillet sig frem til chancer, men så farligt blev det heller ikke, og FC Midtjylland havde da også selv muligheder for at lukke opgøret på et par fine omstillinger.

Midtjyderne har nu to point ned til Brøndby på andenpladsen, tre til FCK og fire til FC Nordsjælland. Man skal passe på med at konkludere noget i den vanvittige topstrid, men FC Midtjylland kan i hvert fald glæde sig over at have skæbnen i egne hænder.

Den største udfordring ligger og venter på Right To Dream Park, hvor gæsterne tradionelt set ikke har haft det helt nemt. FC Midtjylland er uden sejr i deres fem seneste kampe i Farum, og det skal der ændres på, hvis de også skal gå ind til sidste spillerunde som rækkens førerhold.

Thomasberg må undvære karantæneramte Henrik Dalsgaard og Cho samt langtidsskadede Marrony og Alhaji Kamara. Til gengæld er Joel Andersson tilbage i truppen. 

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
FC Midtjylland: Henrik Dalsgaard og Cho Gue-Sung

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen - Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese - Tverskov, Svensson, Sertdemir - Nygren, Osman, Schjelderup

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Gabriel, Ingason, Bech Sørensen, Paulinho - Sørensen, Martinez, Charles, Osorio - Franculino, Brynhildsen

Dom:
Der kan næsten kun blive smæk på Right To Dream Park mandag aften.

Hverken FC Nordsjælland eller FC Midtjylland kan som udgangspunkt stille sig tilfredse med uafgjort, så der er begrundet håb for en åben affære, hvor begge mandskaber vil gribe ud efter sejren til den bitre ende.

‘’Ulvene’’ har det ikke nemt på kunstgræsset i Farum, hvor FC Nordsjællands teknikere normalvis virkelig kan boltre sig med hurtige kombinationer.

3-2 til FCN.

Spilforslag:
Begge hold og Over 2.5 mål scorer til odds 1.89 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.