Superliga Kenneth Jensen

FC Nordsjælland henter målmand hos SL-rivaler

Foto: FC Nordsjælland

FC Nordsjælland har fundet sin nye førstemålmand.

Af Kenneth Jensen

De har ledt og ledt og ledt efter en målmand, og nu er der hvid røg i FC Nordsjælland.

Flemming Pedersen og FC Nordsjælland har været på rov hos Superliga-rivalerne AaB, hvor man har lejet målmand Andreas Hansen.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Andreas Hansen har stået bag Jacob Rinne i AaB, men har længe gjort det klart, at han ønsker at få chancen. Det ville han heller ikke få i foråret, da Jacob Rinne fortsat er keeper i AaB og altså ikke er blevet solgt.

Svenskeren har kontraktudløb til sommer, og derfor er der måske udsigt til spilletid i AaB i næste sæson, hvor Rinne ikke ventes at være i klubben.

Lejeaftalen gælder resten af denne sæson, og AaB indlemmer nu Theo Sander i førsteholdstruppen.

- Vi ser Andreas både som en erfaren målmand, der samtidigt har et udviklingspotentiale. Vores vurdering er, at Andreas Hansens spillestil og målmandstype passer rigtig godt til vores i FC Nordsjælland, og at han derfor vil få muligheden for at kunne tage det næste skridt i sin karriere og udvikling her hos os. Det er også vores vurdering, at han vil kunne hjælpe os på målmandspositionen her og nu i forårssæsonen, hvor han vil gå ind og bidrage i konkurrencen med de unge målmænd, vi allerede har i truppen, siger Mikkel Hemmersam, der er sportsdirektør i FC Nordsjælland, til FCN's hjemmeside.

Når sæsonen er forbi, vil AaB gøre status sammen med Andreas Hansen.

- Ingen er i tvivl om, at Andreas Hansen er en fremragende målmand, men hans udfordring i AaB har været og er i hvert fald stadig det næste halve år en endnu bedre Jacob Rinne, der jo som bekendt for nogle uger siden vandt "Det Gyldne Bur" som den bedste målmand i dansk fodbold.

- Med udlejningen sikrer vi Andreas spilletid på allerhøjeste niveau, og så tager vi en fælles vurdering igen efter sæsonen, siger Inge André Olsen.

Andreas Hansens aftale løber ud den 31. december 2023. Målmanden har 16 førsteholdskampe på cv'et for AaB.