• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK-advokat skal undersøge Toutouh-karantæne

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC København har haft en snak med Youssef Toutouh, efter han i forbindelse med pokalfinalen tog et romerlys i hånden. Klubben kritiserer dog Fodboldens Disciplinærinstans for at behandle sagen for langsomt.

Af Anders Dehn

Når den kommende sæson af Superligaen går i gang, bliver det uden Youssef Toutouh i de to første runder. FC København-spilleren blev tidligere onsdag idømt to spilledages karantæne for at fejre pokaltitlen med et romerlys i hånden.

Før sæsonen blev det indskærpet over for klubberne, at billigelse eller ligefrem hyldest af pyroteknik ville blive straffet, og FCK har da også efterfølgende fået en snak med Toutouh om hans fejring.

Læs også: Karantæne til Toutouh: Brug af romerlys koster FCK-profilen

- Vi er enige i, at det ikke er nogen smart adfærd, og det har vi også talt med Youssef om. Det er han indforstået med, siger pressechef Jes Mortensen til tipsbladet.dk.

- Youssef er en spontan fyr og et følelsesmenneske, der lod sig rive med, efter han havde været med til at afslutte en fantastisk sæson. Det var ingen ond mening, men derfor er det stadig ikke smart. Vi kender ham godt nok til at vide, at han er en glad dreng, der ikke gør noget for at gøre nogen ondt.

Mens FC København anerkender, at Toutouh forbrød sig mod DBU's regler, er klubben mindre enig i strafudmålingen. Den er "hård", siger Mortensen, og klubben vil se på, om Toutouh overhovedet kan få karantæne i Superligaen.

- Det skal vi kigge på med vores advokat. Det sker i pokalturneringen, men han tager karantænen med over i Superligaen. Normalt afsoner man det i samme turnering, som det sker, men det må vores jurist kigge på, siger pressechefen.

Forud for pokalfinalen sidste år forklarede leder af DBU Turneringsudvalget, Henrik Andersen, at røde kort i pokalfinalen ville udløse en karantæne, som skulle afsones i Superligaen. 

Han nævnte dog intet om disciplinære forseelser begået uden for banen såsom Toutouhs romerlys-karantæne, der ikke kommer af en udvisning.

Jes Mortensen kritiserer desuden den tid, det har taget Fodboldens Disciplinærinstans at behandle sagen. 

- Vi synes godt, sagen kunne være behandlet hurtigere. Der har været afviklet kampe i Superligaen siden, hvor han kunne afsone straffen. Nu tager han den med videre i en ny turnering. Det, synes vi, er ærgerligt.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.