Video : Tipsbladet
Superliga

Vækker debat i dansk fodbold: Så meget betaler FCK

Mads Jørgensens skifte til FC København fra Silkeborgs ungdomsafdeling er på flere måder et nybrud i dansk fodbold.

Den har boblet i fodboldmiljøet gennem flere uger, og onsdag kunne FC København så præsentere en aftale med 15-årige Mads Jørgensen fra Silkeborg IF's ungdomsafdeling.

Teenageren begynder i FC København efter sommerferien, og skiftet har på flere måder vakt opsigt både i Silkeborg men også bredere i det danske fodboldmiljø.

Silkeborgs sportschef Jesper Stüker var onsdag på banen med kritik og advarsler om FC Københavns og andre topklubbers rekruttering af helt unge spillere i et interview med Bold, og handlen vækker også opsigt og debat i en lang række klubber rundt om i landet fra øverste niveau til ungdomsrækkerne.

Silkeborg IF virker på ingen måde tilfreds med, at FC København på denne måde har hentet en dygtig og lovende men også særdeles ung fodboldspiller, og handlen mødes også med undren og panderynker mange andre steder.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er en del af aftalen, at FC København betaler en signon-fee, der kan ende op i nærheden af en værdi på halvanden million kroner, dog med en længere række betingelser, som blandt andet går på at være del af FC København i adskillige år fremover.

På samme måde kan der følge en rigtig fin løn med alderen taget i betragtning, dog også betinget af forskellige kriterier koblet til sportslig succes.

Tidligere har FC København hentet Alexander Simmelhack fra Randers' ungdomsafdeling under omstændigheder og debat, der på nogle måder minder om den nuværende – Simmelhack er i denne sæson udlejet til AC Milans Primavera-mandskab og ungdomsafdeling.

Silkeborg ærgrede sig for et år siden over at miste en 14-årig spiller til FC Nordsjælland, og der er i disse år tilsyneladende en stigende interesse i andre klubbers bedste teenagere, hvilket blandt andet kan skyldes de store penge, der er for Superliga-klubber i at sælge de mest lovende spillere med en nær fortid i ungdomsafdelingen dyrt til udlandet, når spiller er mellem 18 og 22 år.

En række udenlandske klubber var ifølge Tipsbladets oplysninger også interesserede i den unge Silkeborg-spiller her i 2024, og fra FC Københavns side vil man kunne argumentere, at et dygtigt dansk talent på denne måde bliver i landet i stedet for at ryge til en udenlandsk klub, hvor mange dygtige danske teenagere trods store fodboldevner ender med ikke at få et gennembrud.