• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

FCK, BIF og FCM skal passe på: FCN et fast tophold

Foto: Getty Images

SPILLERBUDGETTER: FCN har en drønstærk talentudvikling i samarbejde med Right To Dream, og nu har man også millionerne til at købe om kap med Superligaens øvrige tophold.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad har FC Nordsjælland til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Som noget tidligere på sommeren ser vi her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, efter transfervinduet er lukket.

FC Nordsjælland er klubben i fokus her, og det er en helt særlig klub at skulle vurdere med tanke på, hvor tæt samarbejdet er med akademierne i Ghana og snart også i Egypten og USA.

FC Nordsjælland
Anslået spillerbudget i 2023/24: 80
Transfervinduet sommeren 2023
Køb: 50
Salg: 196,5
Dyreste nye spiller: Angriberen og landsholdskandidaten Marcus Ingvartsen, der blev hentet dyrt i Mainz 05 på en toårig kontrakt.
Seneste årsregnskab
Personaleudgifter: 108
Afskrivninger transfers: 15,1
Årsresultat: -45,2

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Her er de om et år
Endnu større end nu. Vi tror, FC Nordsjælland er kommet for at blive i toppen af Superligaen, så længe Mansour Group ejer Right To Dream og dermed er engageret i FCN.

Analyse
FC Nordsjælland er stadig vildt svær at vurdere sammenlignet med en sædvanlig fodboldklub.

Efter den enorme succes, FCN nu har haft adskillige år i træk med spillere fra Right To Dreams akademier i Ghana, har vi valgt at medregne en del af udgifterne til det arbejde i FCN's budget, fordi det ikke giver mening ikke at inddrage de udgifter i FCN-regi, men hvor det samtidig heller ikke giver mening at laste alle udgifterne på FCN, når så meget i organisationen handler om udviklingsarbejdet i Ghana, Egypten og det ny MLS-hold i San Diego i USA.

Vi vurderer, at FC Nordsjælland er kommet for at blive i toppen af Superligaen.

Den toårige aftale til Marcus Ingvartsen er teknisk set en af de dyreste aftaler nogensinde i Superligaen, og det ligger i kortene, at angriberen kan fortsætte hos San Diego i MLS i debutsæsonen i 2025, hvis Ingvartsen da ikke skal ud i en af Europas store ligaer igen.

Det lader til, at FC Nordsjælland med Mansour Groups penge i ryggen kan og vil købe lige så dygtige profiler, som FC København og FC Midtjylland har råd til, og det skubber budgettet voldsomt i vejret, selvom størstedelen af pladserne på førsteholdet stadig vil gå til spillere uddannet i Farum, Accra og om få år også fra Kairo, San Diego og måske en dag en engelsk samarbejdsklub.