Video : Tipsbladet
Superliga

FCK får kæmpe bøde for 1312-banner

FC København skal have tegnebogen frem efter et banner i kampen mod FC Midtjylland.

Da FC Midtjylland og FC København i søndags mødte hinanden i Superligaen var der gang i den på tribunerne, og måske en smule for meget gang i den til Fodboldens Disciplinærinstans smag.

Torsdag er det kommet frem, at begge klubber kan se frem til en bøde grundet fansenes opførsel. Det melder DBU ud på forbundets hjemmeside.

Her fremgår det, at FCK's straf handler om, at der blev spottet et 1312-banner, som kommer til at koste dem en bøde på 75.000 kroner, hvor der bliver peget på, at det ikke er første gang.

- Fodboldens Disciplinærinstans har tidligere sanktioneret klubber, herunder F.C. København, for fremvisning af bannere med lignende indhold henset til, at der er tale om et budskab af politisk karakter, der fornærmer værdigheden og integriteten af en gruppe mennesker, i nærværende tilfælde politiet, gennem foragtende og krænkende ord, skriver de og fortsætter:

- Fodboldens Disciplinærinstans bemærker i forlængelse heraf, at Fodboldens Appelinstans i sin kendelse af 10. november 2023 i sag 4-2023 har anført, at budskabet ”1312” tilmed må anses for strafbart efter almindelige strafferetlige regler, lyder det fra instansen.

Når det er krænkende for politiet, så skyldes det, at 1312 er en henvisning til forkortelsen ACAB, som står for 'All cops are bastards'. 

I FC Midtjyllands tilfælde drejer det som om mellem syv til ni røgbomber, som medførte et spilstop i kampen. Det koster dem en bøde på 15.000.

Begge kendelser kan appelleres indenfor 14 dage.