Video : Tipsbladet
Superliga

FCK har set på nyt træningsanlæg udenfor København

Der har ifølge Tipsbladets oplysninger været adskillige muligheder i spil for FC København i forbindelse med overvejelserne af et nyt træningsanlæg.

FC Nordsjælland er i fuld gang med forberedelserne til et nyt træningsanlæg i Hillerød.

FC Midtjylland åbnede et nyt center sidste sommer efter kort aftræk, der lige nu nok er det bedste i Superligaen, AGF bygger akademi ved siden af det nye, moderne klubhus, og også klubber som Viborg og Vejle arbejder til daglig i rammer, der er langt mere moderne end for bare få år siden.

Men mindst lige så vigtigt for FC København har også internationale konkurrenter som Club Brugge, Sturm Graz og et væld af andre klubber, FCK konkurrerer om talenter og førsteholdsspillere med, enten spritnye træningsanlæg eller er i gang med forberedelserne.

Derfor var det med tydelig lettelse og glæde, da FC Københavns ledelse i sidste uge til generalforsamlingen kunne fortælle, at man også tager hul på et større arbejde, der skal give træningsanlægget et kraftigt løft.

Udmeldingen fra FC København er, at man i udgangspunktet bliver på den nuværende adresse på Frederiksberg.

Jacob Neestrup og trænerkollegerne i FC København kunne godt bruge bedre træningsfaciliteter. Foto: Alamy

Men den placering kan give problemer, hvilket FCK-lederne også erkendte indirekte i forbindelse med generalforsamlingen i sidste uge.

For pladsen på området er begrænset, og i modsætning til eksempelvis FC Midtjylland kan FCK ikke blot inddrage noget mere jord til et symbolsk beløb og bygge en række baner og bygninger.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har FC København derfor allerede haft en række alternative adresser i kikkerten.

Op mod en håndfuld lokationer har været i tankerne, enten tæt på det nuværende anlæg eller på adresser i forskellig afstand i en primært nordlig retning fra 10'eren på Jens Jessens Vej, nogle af dem decideret nord for København.

Også mindst én lokation på Amager har på et tidspunkt været i tankerne.

Læs Peter Christiansens kommentarer om et nyt træningsanlæg her

Tankerne om en opgradering af anlægget har eksisteret i flere år og skal kunne hjælpe FC København både med at rekruttere teenagere til ungdomsafdelingen og profiler til førsteholdet, og naturligvis med selve træningen og udviklingen af spillere.

FC Nordsjælland har på tilsvarende vis planer om et træningscenter i Hillerød, der kan stå færdigt i 2028, og en anden Superliga-konkurrent, FC Midtjylland, er særdeles tilfreds med det træningsanlæg, man åbnede i sommeren sidste år.

FC Københavns prioritet er klart at blive på den nuværende adresse på Frederiksberg, hvor sportsdirektør Peter Christiansen og kollegerne i den kommende tid ser indgående på mulighederne for at udvide 10'eren i samarbejde med et arkitektfirma.