VM

FCK-keeper dropper fælt i Australiens VM-exit

Argentina møder Holland i VM's kvartfinaler efter en 2-1-sejr over Australien. Maty Ryan blev skurk.

Mathew Ryan blev skurk med en kæmpe fejl, og ikonet Lionel Messi fejrede sin kamp nummer 1000 på topniveau ved at score første mål i Argentinas 2-1-sejr over Australien ved VM.

Den sender argentinerne videre til en kvartfinale mod Holland på fredag.

Australien, der slog Danmark 1-0 i gruppespillets sidst runde, havde lagt en klar plan og lykkedes i store perioder af første halvleg med den.

Messis mål efter 35 minutter var således storfavorittens eneste afslutning på mål i første halvleg.

FC Københavns reservekeeper Mathew Ryan begik dog en kæmpe fejl ved 2-0-målet, der blev afgørende i en afslutningsvis nervefyldt kamp efter den australske reducering.

Første halvleg var længe en australsk opvisning i organiseret og kompakt forsvarsspil. Argentina fik lov at have bolden, men der var ingen åbninger at finde, og dermed var opgøret længe chanceløst.

Men efter 35 minutter glimtede 35-årige Messi. Argentina holdt fast i bolden efter et frugtesløst frisparksindlæg, og Alexis Mac Allister spillede bolden ind til Nicolás Otamendi i feltet.

Forsvarsspillerens tæmning var dog skidt, så i stedet overtog Messi bolden og sendte den for 789. gang i karrieren ind bag modstanderens keeper.

Det var højdepunktet i en underholdningsmæssig begrænset, men intens første halvleg, som foregik i et meget lavt tempo. Og det matchede på ingen måde den flotte opbakning, som især de argentinske spillere fik fra tribunerne.

Det blev meget bedre i anden halvleg. Argentina gik mere aggressivt til værks, og efter 57 minutter gav det 2-0-scoringen.

Mathew Ryan blev med bolden for fødderne presset hårdt af midtbanespilleren Rodrigo de Paul og mistede den til Manchester City-angriberen Julian Alvarez, der drejede rundt og trillede sit andet mål ved slutrunden i nettet.

Australien havde derefter meget travlt, men kom ikke frem til noget nævneværdigt, inden Craig Goodwin efter 77 minutter prøvede lykken med et hug uden for feltet.

Det havde umiddelbart kurs med tribunen, men ramte midtbanespilleren Enzo Fernandez i hovedet og snød Emiliano Martínez mellem stængerne.

Reducering gav tiltrængt spænding og nerve til kampen.

Tæt på en sensationel udligning var venstrebacken Aziz Behich, men efter en fantastisk dribletur blev han tacklet af stopperen Lisandro Martínez i sidste øjeblik.

Australiens sats gav også plads til argentinske chancer, og i slutfasen måtte Ryan et par gange agere sprællemand for at forhindre et større nederlag.

I de døende sekunder fik 18-årige Garang Kuol chancen for Australien, men han havde ikke koldblodigheden i sin duel med Emiliano Martínez.