Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-legende åbner døren for at vende tilbage

Pierre Bengtsson har lagt støvlerne på hylden efter en lang fodboldkarriere. Nu er han påbegyndt en træneruddannelse, og hvem ved om han en dag kommer tilbage i FCK i en rolle? Den dør åbner han selv på klem.

Efter en lang og gloværdig karriere i særlig dansk fodbold, lagde Pierre Bengtsson i sidste uge støvlerne på hylden. 

Fredag fyldte han 36, og til sidst begyndte skaderne at komme nemmere til ham, hvilket også betød, at han tog afsked med Djurgården tilbage i januar. Pierre Bengtsson har spillet fodbold i hele sit liv, og meget tyder på, at han bliver i fodboldverdenen. 

I dag er svenskeren påbegyndt en træneruddannelse for at finde ud af, og så vil han senere finde ud af, om han vil beskæftige sig med det eller noget andet i fodboldverdenen. Sikkert er det, at han sagtens kan se sig vende tilbage til FC København i en eller anden rolle.

- Ser jeg tilbage på min karriere, er FCK den klub, der primært har præget den. Det er den klub, jeg føler klart mest for, og sådan kommer det altid til at være. Så det kunne da godt være en mulighed i fremtiden, fortæller han i et stort interview med Tipsbladet.

Man forstår ham godt. Bengtssons 284 førsteholdskampe placerer ham femtehøjest i klubhistorien. At han samtidig er den udlænding med flest kampe understreger, hvor stort et aftryk som Bengtsson har sat i klubben - og ikke mindst omvendt. 

- Det gør mig utrolig stolt. Når jeg ser tilbage, synes jeg, at det er vildt, at jeg kunne opnå så mange kampe i så stor en klub som FCK, der havde de bedste spillere med så hård en konkurrence.

Specielt at skifte fra FCN til FCK
Pierre Bengtsson vandt Superligaen fire gange med klubben, og det blev også til to pokaltitler. Selv fremhæver han de mange Champions League-aftener som varme minder, og et personligt højdepunkt for ham var, da han blev årets spiller i 2013/2014-sæsonen. 

Det er tydeligt at mærke på Pierre Bengtsson, at FCK stadig fylder en del for ham. Man får indtrykket af, at han bliver helt nostalgisk, når han tænker tilbage på de gode tider med holdkammerater og stabsmedlemmer i klubben. Han blev hentet til klubben som en Superliga-profil efter halvandet godt år i FC Nordsjælland, og faktisk var det lidt særligt, da han skiftede mellem de to FC-klubber.

- Da jeg blev hentet, var det lidt specielt. Da jeg skiftede til FCK, var vi på træningslejr i La Manga med Nordsjælland, og FCK var samme sted. Jeg gennemgik lægetjekket hurtigt, og så tog jeg min kuffert og gik 100 meter til en anden bygning og skiftede til FCK-tøj. Senere på aftenen sidder alle holdene der i en stor sal og spiste. Så sad jeg med FCK og kunne kigge på mine gamle holdkammerater, siger han om episoden for mere end 13 år siden. 

Vil sige farvel nu
Siden er der sket meget. Bengtsson spillede i flere år fast for FCK, men skiftede i januar 2015 til tyske Mainz. To et halvt år senere vendte han retur til den danske hovedstad og var der indtil februar 2022. Den sidste tid var dog ikke noget at råbe hurra for, og Bengtsson fik i efterårssæsonen 2021 blot tre Superligakampe - kun én hjemme i Parken, da han i juli blev skiftet ind sidst i kampen. Så han fik faktisk aldrig sat farvel til fansene, hvilket ærgrer ham den dag i dag.

- Efter sommeren 2021 havde jeg spillet EM med Sverige og kom tilbage i god form med god selvtillid, men nogle gange i efteråret var jeg end ikke på bænken. Det var ikke sjovt.

- Nu føles det ærgerligt, at jeg ikke har fået sagt farvel til fansene, men det er der måske god tid til nu. Man havde ikke de bedste følelser lige efter... Når jeg ser tilbage på hele min tid, så er det præget af gode minder og følelser, forklarer Bengtsson, som dog kunne se, at konkurrencen på det tidspunkt var stor.

Sådan er det, når man spiller på et hold, der har som mål at vinde mesterskabet hver eneste sæson. Netop derfor har Pierre Bengtsson også fået æren af at spille sammen med rigtig mange spillere, som har sat et enormt aftryk på dansk klubfodbold. Men hvem er de bedste, som Bengtsson har delt omklædningsrum med? Han peger selv på fire spillere.

- Jesper Grønkjær spillede som venstre fløj, da jeg kom til klubben. Han var fantastisk. Dame N'Doye... kæmpe legende og fantastisk spiller! Zdenek Pospech var også forrygende på den anden back. Claudemir dækkede så meget af banen, og han stoppede aldrig med at løbe. Det var helt vildt.

Skulle Pierre Bengtsson en dag vende tilbage til FCK i en eller anden rolle, så vil han vende tilbage til sit andet "hjem" København. Her havde han karrierens bedste tid, og skulle chancen byde sig i fremtiden, så vil han også gerne komme på besøg på træningsanlægget på Frederiksberg for at hilse på. 

Hvem ved, om han så lige sender en åben ansøgning til sportsdirektør Peter Christiansen?