Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-profil i dialog om ny kontrakt

Det er lidt mere end en måned siden, at Kevin Diks åbent talte højt om, at han vil forlænge sin aftale med FC København, men at der ikke var nogen dialog. Den dialog med klubben er nu startet.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Det er kun lidt mere end en måned siden, at Kevin Diks til Tipsbladet og den fremmødte presse luftede et stort ønske om at forlænge sin kontrakt, der løber til sommeren 2025, med FC København. 

Dengang var der ikke dialog mellem parterne, men der kan ske meget på en måned, og det er der også sket her, omend det kun er de spæde skridt, som er taget. 

Siden Diks' offentlige frieri til klubbens sportsdirektør, Peter Christiansen, der står for den slags forhandlinger for klubben, er der nu indledt dialog om en forlængelse, selvom vi er i den tidlige fase. Det bekræfter Kevin Diks overfor Tipsbladet og den skrivende presse på en stormfuld dag på FC Københavns træningsanlæg på Frederiksberg.

- Vi har talt lidt sammen, men jeg vil virkelig gerne fokusere på de sidste kampe, og hvad han taler om med min agent er mellem dem og klubben. Jeg prøver at fokusere på kampene. 

For en måned siden sagde du, at der ikke var nogen dialog... Nu er der lidt?

Ja, en lille smule, svarer forsvarsspilleren med et smil på læben.

27-årige Kevin Diks vil meget gerne fortsætte i FC København, som han er utrolig glad for at være hos. Men at der nu har været lidt dialog er ikke ensbetydende med, at han underskriver en ny kontrakt i morgen. Lige nu er der vigtigere ting - som et mesterskabsspil - på programmet. 

- Jeg er glad her. Vi må se, hvordan samtalerne kommer til at gå, og hvordan det bliver med kontrakten. Både mig og klubben skal være tilfredse, før vi skriver noget under. Der er stadig lang tid til, og jeg vil bare gerne fokusere på kampene, før jeg lader min agent finde ud af det med 'PC'.


Kevin Diks har været fast mand for FC København hele sæsonen. Foto: Alamy.

Kevin Diks er født i Holland, og det var også her, han fik sin fodboldopdragelse, før han i 2016 skiftede fra Vitesse til Fiorentina. Siden 2019 har han spillet i dansk fodbold - først i et par år for AGF, og siden da FCK som han har spillet 117 kampe for. 

Men hvad med fremtiden? Han vil tydeligvis gerne være nogle år endnu i FC København, men trækker det i ham at vende hjem til Holland og slutte karrieren der? 

- Der er for lang tid til!

- Jeg prøver at tage en uge ad gangen, og når jeg har ferie, må vi se, hvad der kommer til at ske med min kontrakt. Der er for langt derhen. Vi har større ting at se frem mod nu, og det er tre point på søndag, slår han fast. 

Kevin Diks har i denne sæson været en af FC København vigtigste spillere. Holdet har været særdeles skadesplaget i forsvaret, og Jacob Neestrup har nydt godt af, at Diks både har kunnet spille centralt og på begge backs.