Video : Tipsbladet
Superliga

FCK'er erkender: Jeg faldt for meget i niveau

Christian Sørensen har været inde og ude af startopstillingen i FCK, og det har været noget af en omvæltning for venstrebacken.

Tipsbladet på Frederiksberg. 

Fra 18. juli 2021 til 28. august 2022 startede Christian Sørensen inde i 40 Superliga-kampe i træk for Viborg FF. Og med stor succes. I den periode viste han sig frem som en af ligaens absolut bedste venstrebacker og store profiler.

Det resulterede også i et skifte til FC København, men siden har minutterne ikke være lige så mange.

10 startpladser fik Christian Sørensen i Superligaen for “løverne” i fjor, og i denne sæson er han startet inde i fem ligakampe. Generelt har han været inde og ude af startopstillingen, grundet hård konkurrence, en skade og et formdyk, og det har været en omvæltning, erkender den 31-årige back i et interview med Tipsbladet.

- Det er jo klart, at da jeg skifter herover, kom jeg til en klub med en konkurrencesituation, som man nok ikke ser andre steder i Superligaen. Selvfølgelig er der konkurrence alle steder, men her konkurrerer du med store profiler. Det var noget, man skulle vænne sig til, og jeg synes, jeg har grebet det godt an.

- Jeg var inde i en rigtig god periode i sidste sæson, efter at Victor [Kristiansen] blev solgt, og så blev jeg desværre skadet med mit knæ. Så faldt jeg for meget i niveau til sidst på sæsonen. I den nye sæson er Birger [Meling] hentet ind, og han gør det rigtig godt og har spillet en del, så jeg røg ud igen.

- Det er hårdt mentalt at være i, men det eneste, man kan gøre, er at holde sin egen sti ren. Og det synes jeg, at jeg har gjort i de seneste kampe, jeg har spillet. Der har jeg gjort mit til at blive taget i betragtning til en startplads. Det er det eneste, jeg kan gøre. I de seneste fire kampe synes jeg, at jeg har gjort mig berettiget til at spille, og så må det være op til Neestrup at finde ud af, hvordan det skal skrues sammen, siger Christian Sørensen til Tipsbladet og understreger:

- Jeg synes, det er fedt at være i FC København, og det er en stor ære at trække den hvide trøje over hovedet.

I denne sæsons Champions League har Sørensen lidt over en halv times spilletid fordel på to indhop. Altimens har han kunnet se højre back Elias Jelert starte inde som venstre back i begge opgør mod Manchester United.

- Om det er i Champions League eller i Superligaen, så er det aldrig sjovt ikke at starte inde. Det er klart, jeg havde håbet på at starte mod Manchester United. Det lægger jeg ikke skjul på.

- Men når man ikke gør det, må man komme ind og gøre en forskel, og det gjorde jeg, synes jeg. Så må det være op til andre, om jeg skal spille eller ej. Det eneste er som sagt at holde min sti ren og give alt, hvad jeg har, siger Sørensen. 

Og i den forbindelse er der særligt ét punkt, hvor Christian Sørensen - der først for et par år siden blev omskolet fra offensivspiller til venstre back - forsøger at lære af sine holdkammerater, heriblandt venstrebacken Birger Meling.
 
- Der er ingen tvivl om, at jeg har ikke ti års erfaring som venstre back. Men jeg kigger ikke kun på venstre backs i truppen, men også på de andre, og om jeg kan lære noget der. Det er klart, at man kan sagtens tage nogle ting fra de andre spillere.

- Der har Birger spillet på et højt niveau i Frankrig og er landsholdsspiller, så det siger sig selv. Når vi sidder og ser video, kigger jeg især på det defensive, fordi det er der, jeg helt klart kan lære noget af de andre defensive spillere, som har mere erfaring, end jeg har, siger han.

Christian Sørensen har kontrakt med FC København til udgangen af 2025. Han har spillet 19 kampe og leveret seks assister i den indeværende sæson og kan formentlig se frem til en del mere spilletid resten af året. Birger Meling kommer nemlig ikke i aktion igen i 2023.