• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-spillere gik ned i løn - formanden gjorde ikke

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der blev ikke pillet ved Bo Rygaards honorar under coronakrisen sidste år. I samme periode gik FC Københavns spillere og trænere 20 procent ned i løn.

Af Ole Hoffskov

For et år siden, da coronakrisen for alvor havde gjort sit indtog i Danmark, gik FC Københavns spillere og trænere 20 procent ned i løn i to måneder for at hjælpe arbejdsgiveren Parken Sport & Entertainment igennem krisen.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard afleverede dog ikke en krone i den forbindelse, skriver Ekstra Bladet.

Parken Sport & Entertainment fremlagde i sidste uge regnskabet for coronaåret 2020, og det viste et kæmpe underskud på knap 230 millioner kroner. Af regnskabet fremgår det imidlertid også, at Bo Rygaard modtog et formandshonorar på 1,4 millioner kroner - et beløb, han har modtaget hvert år siden 2015.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer gik ned i honorar i perioden, men altså ikke formanden, og det er der en god grund til, lyder det i et skriftligt svar fra Parken Sport & Entertainment til Ekstra Bladet.

- Hele bestyrelsen valgte at gå ned i honorar solidarisk, men her omkring årets udgang blev det besluttet, at man på grund af det ekstraordinære arbejdspres på grund af pandemien og følgerne af den i 2020 ville fastholde det aftalte niveau for Bo Rygaard, lyder det fra selskabet.

Bo Rygaard, der snart stopper som bestyrelsesformand i Parken, har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelse.

Da coronakrisen indtraf, var der blandt spillerne i FC København enighed om, at man gerne ville bidrage med en midlertidig lønnedgang på 20 procent - læs et interview med Rasmus Falk her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus